logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPad A1430 restartuje się co 2 min - czy to wina baterii? Pomiar napięcia.

forix 08 Kwi 2020 21:23 420 3
REKLAMA
  • #1 18601126
    forix
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Wyciągnąłem ponownie swojego problematycznego iPada A1430 (kiedyś takiego już dostałem) gdy go uruchomię startuje i uruchamia się normalnie ale jakoś cykliczne po 2 minutach nagle następuje restart i tak w kółko . Zakładam że raczej problemem jest hardware iż soft. Może ktoś rzuci jakieś światło co może być nie tak w sumie otworzyłem go i mam dostęp do wnętrza, zastanawiam się czy przypadkiem problemem nie jest bateria, podłącze miernik i zobaczę co się dzieje z napięciem podczas restartu.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18604200
    forix
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Podczas podłączonej ładowarki tak samo, nawet gdy jest wygaszony nagle po 2 min 30 sek robi restart i zapętla się, zawsze po tym czasie. Jutro dobiorę się do baterii sprawdzę czy nagle nie traci pojemności i sprawdzę organoleptycznie czy coś nie jest mocno gorące. Może ktoś kojarzy przypadkiem czy apple nie robi jakieś blokady i ona się uruchamia? W laptopach przy jakimś chipsecie jest tak że jak zamontuje się nowszej generacji procesor z rodziny Intela sprzęt się uruchomi ale tylko na dwie minuty i później właśnie się tak zapętla. Co do tabletu to nie znam historii ale na pewno nie był otwierany dopiero sam go rozprułem.
REKLAMA