logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson WF-2630WF - Po włączeniu, wyświetla ,,wyłącz i ponownie włącz zasilanie,,

KJGiP 10 Kwi 2020 09:23 1518 6
REKLAMA
  • #1 18604729
    KJGiP
    Poziom 5  
    Ocena: 4
    Jako, że to mój pierwszy post na forum, witam wszystkich bardzo serdecznie.
    Teraz do rzeczy. Dostałem uszkodzone urządzenie wielofunkcyjne Espon WF-2630WF. Po podłączeniu zasilania oraz włączeniu urządzenia. Skaner zaczyna powoli sie przemieszczać, tak samo wózek z pojemnikami na tusz, jednak po chwili wyświetla komunikat ,,wyłącz i ponownie włącz urządzenie,,. Zdemontowałem płytę główną, wzrokowo nie widać na niej żadnych uszkodzonych elementów. Może macie jakiś pomysł co sprawdzić/ od czego zacząć?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18616286
    ERESJOT
    Poziom 22  
    Ocena: 21
    Witam. Postaraj się dobrze wyczyścić wszystkie elementy w okolicy wózka z głowicą. Czujniki i listwę pozycjonującą. Jeśli wyczyszczenie nie pomoże to tylko SM w rękę i wszystkie procedury po kolei do sprawdzenia. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 18617384
    fifek62
    Poziom 23  
    Ocena: 288
    Uszkodzone Wi-Fi - po wymianie będzie ok.
  • REKLAMA
  • #4 18636327
    KJGiP
    Poziom 5  
    Dziękuję bardzo za podpowiedzi, wymieniłem moduł wifi i faktycznie problem ustąpił. Niestety pojawił się kolejny, urzadzenie nie drukuje. Wyrzuca z siebie puste kartki. Mimo, że wózek jeździ i słychać, że pracuje. Bezpiecznik F1 sprawdzony, jest ok. Do wymiany tranzystory?
    ,,Edytowano,,
    Nie wiem, czy ma to jakieś znaczenie ale zamontowałem nieoryginalne tusze. Drukarka odnotowała ten fakt jednak wystarczyło potwierdzić komunikat i nie pojawił się on ponownie.
  • #5 18636367
    fifek62
    Poziom 23  
    Ocena: 288
    Jest po prostu głowica przyschnieta, ściągnij wic reset i wykonaj ink charge, wtedy ocenisz stan jeśli będzie ok to dobra jeśli nie to głowica do udrożnienia
  • REKLAMA
  • #6 18647646
    KJGiP
    Poziom 5  
    Pobrałem wic reset, wykonałem ink charge i niestety dalej puste strony. Spróbowałem udrożnić głowicę, przelewając przez nią alkohol izopropylowy, za pomocą strzykawki i wężyka. I niestety nadal żadnych efektów.
  • #7 18820319
    KJGiP
    Poziom 5  
    Temat zamknięty.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z urządzeniem wielofunkcyjnym Epson WF-2630WF, które po włączeniu wyświetla komunikat "wyłącz i ponownie włącz zasilanie". Po demontażu płyty głównej nie stwierdzono widocznych uszkodzeń. Użytkownicy zasugerowali czyszczenie elementów wózka z głowicą oraz wymianę uszkodzonego modułu Wi-Fi, co pomogło w rozwiązaniu pierwszego problemu. Następnie pojawił się nowy problem z drukowaniem, gdzie urządzenie wyrzucało puste kartki. Użytkownik sprawdził bezpiecznik i próbował udrożnić głowicę, jednak bez skutku. Ostatecznie temat został zamknięty bez rozwiązania problemu z drukowaniem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA