logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows Vista x86 ( 32 bit ) - źródło obrazu iso oryginał

bajtek1 10 Kwi 2020 12:29 2211 6
REKLAMA
  • #1 18605145
    bajtek1
    Poziom 5  
    Ocena: 4
    Witam

Zakupiłem ostatnio płytę z Windows Vista x64 w wersji pudełkowej...
    Chciałbym uzupełnić kolekcję o nowy zestaw w wersji 32 bitowej, jednak
    zanim zakupię nośnik, chciałbym prosić o link do obrazu iso takiego
    systemu w wersji 32 bitowej aby sobie go pobrać i potestować,
    celem późniejszego zakupu.

Linki z różnych stron www zawierają albo uszkodzone obrazy, albo
    podejrzane.

Może jakaś strona www od Dell / HP udostępnia takie czyste iso
    z Windows Vista x86 ? Szukam ale coś nie widzę.

Szukam: Windows Vista x86 Sp1 lub Sp2 / Business
  • REKLAMA
  • #2 18605158
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10460
    Wybierz sobie:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
  • REKLAMA
  • #3 18605238
    bajtek1
    Poziom 5  
    Kolobos napisał:
    Wybierz sobie:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

Właśnie pobrałem, sumy SHA-1 się nie zgadzają jak i w innych serwisach.
    Czy to iso w archiwum czy poza nim, SHA-1 się nie zgadza.
  • REKLAMA
  • #4 18605345
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Wiedzialem, ze bedziesz pisal takie bzdury...

Specjalnie dla Ciebie pobralem przykladowy plik:
    pl_windows_vista_with_sp2_x86_dvd_x15-36306.iso Hash dla niego to: 3D086AFCE629B24463145409A182D3C9C9A75737 (na stronie basewin, ktos zle przepisal i na koncu jest 73 zamiast 37)

Hash sprawdzony po pobraniu:
    pl_windows_vista_with_sp2_x86_dvd_x15-36306.iso 3d086afce629b24463145409a182d3c9c9a75737

Chcesz napisac jeszcze jakies bzdury? Obrazy na stronieAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany nie sa modyfikowane i hash sie zgadza.
  • REKLAMA
  • #5 18607775
    bajtek1
    Poziom 5  
    Kolobos napisał:
    Wiedzialem, ze bedziesz pisal takie bzdury...

Cytuje z pwn.pl "Bzdura -- «coś, co nie ma sensu»"

Sprawdzając sumy i wychwytując błąd, działałem z sensem, po to sprawdza się sumy.

Cytuję "Wiedziałem, ze będziesz pisał takie bzdury..."
    Skoro wiedziałeś, a potem przypisałeś mi iż piszę bzdury, zniesławiasz mnie gestem.

Cytuję "Chcesz napisac jeszcze jakies bzdury?" - to pytanie chyba powinieneś
    zadać samemu sobie.

A byłbym zapomniał cytuję "na stronie basewin, ktos zle przepisal i na koncu jest 73 zamiast 37"

Tylko skończony idiota by to przepisywał, robi się kopiuj wklei i patrzy czy jest poprawnie.
  • #6 18607991
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Wlasnie, dlatego skopiowalem sume ze strony MS, a nie jak "idiota" ze strony z ktorej pobieram, wystarczylaby modyfikacja sumy do pasujacej do zmodyfikowanego obrazu i przytoczony "idiota" pomyslalby, ze suma sie zgadza (lub nie...).

Skoro juz wiesz, ze obrazy sa poprawne, to pobierz co chcesz, podziekuj za pomoc i zamknij watek.
  • #7 18608103
    bajtek1
    Poziom 5  
    Kolobos napisał:
    Wlasnie, dlatego skopiowalem sume ze strony MS, a nie jak "idiota" ze strony z ktorej pobieram, wystarczylaby modyfikacja sumy do pasujacej do zmodyfikowanego obrazu i przytoczony "idiota" pomyslalby, ze suma sie zgadza (lub nie...).

Skoro juz wiesz, ze obrazy sa poprawne, to pobierz co chcesz, podziekuj za pomoc i zamknij watek.

Dziękuje za obrazy i nie dziękuje za zniesławianie i dalszą manipulację.

Wygenerowałem sumy i sprawdziłem w wielu miejscach. Te od Windows Vista x86 32 bit Sp1 zgadzały się,
    a te z dodatkiem Sp2 nie zgadzały się. Więc pobrałem tylko tę wersję z Sp1 a Sp2 doinstaluję z pliku.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje oryginalnego obrazu ISO systemu Windows Vista x86 (32-bit) w wersji SP1 lub SP2, aby przetestować go przed zakupem nośnika. Otrzymuje link do strony basewin.pl, jednak po pobraniu stwierdza, że sumy kontrolne SHA-1 się nie zgadzają. W dyskusji pojawiają się kontrowersje dotyczące poprawności obrazów ISO oraz ich sum kontrolnych, z różnymi użytkownikami broniącymi swoich stanowisk. Ostatecznie użytkownik decyduje się na pobranie wersji SP1, a SP2 zainstaluje później z pliku.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA