logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie wyłącznika szlifierki taśmowej DED7718 bez uszkodzonego elementu

DanFusion 13 Kwi 2020 10:44 1248 10
REKLAMA
  • #1 18613171
    DanFusion
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Witam Serdecznie

To mój pierwszy post i chciałbym się przywitać ale też zapytać fachowców o rade.
    Na zdjęciu oznaczyłem element który został uszkodzony mechanicznie niestety .
    Czy jest opcja podłączenia wyłącznika z pominięciem tego elementu ??
    Podłączenie wyłącznika szlifierki taśmowej DED7718 bez uszkodzonego elementu

Dodam ze jest to szlifierka taśmowa DED7718
  • REKLAMA
  • #2 18613272
    Sniezynka
    Poziom 33  
    Ocena: 837
    Nie, wygląda mi to na włącznik rozruchowy.
  • #3 18613657
    Topolski Mirosław
    Moderator Elektrotechnika
    Ocena: 1604
    Podobne były wyłączniki rozruchowe występujący w starszych modelach sprężarek stosowanych w chłodziarkach domowych.
    Zamiast tego wyłącznika mozna zastosować czasem wyłącznik który puszczając powoduje odłączenie uzwojenia rozruchowego po osiągnięciu przez silnik znamionowych obrotów.
    Dobrze jest by to wykonał elektryk.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 18613728
    Topolski Mirosław
    Śnieżynka napisał:
    A jaki jest sens takiej kombinacji kiedy można kupić część zamienną: https://serwis.specmajster.pl/product-pol-9707-DEDRA-Czesci-zamienne-do-DED7718.html wymienić i mieć sprawną maszynę.

Mógł to kol. zamieścić w swoim pierwszym poście.[T.M.]
    Sniezynka napisał:
    Nie wygląda mi to na włącznik rozruchowy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 18614085
    Sniezynka
    Poziom 33  
    No tak. Przepraszam. W mojej wypowiedzi zabrakło tego "," znaku. Słowo "Nie" jest odpowiedzią na pytanie autora i moje przypuszczenie że jest to włącznik rozruchowy w tym przypadku z podtrzymaniem (cały moduł załączający i wyłączający silnik.
    Mój drugi post dotyczył: Pana wypowiedzi dotyczącej przeróbki, uważam że takie manipulacje były dobre wtedy gdy nie było dostępu do części zamiennych a trzeba było uruchomić maszynę.
    Odpowiadam tylko na zadawane pytania, jeżeli autor by zapytał gdzie kupić część to otrzymał by link w pierwszym poście. Zresztą umieściłam go tylko z grzeczności i dla przykładu że są firmy które sprzedają części i serwisują.
    Ps. Jestem tylko kobietą, mogę się mylić.
  • #7 18614134
    Topolski Mirosław
    Sniezynka napisał:
    Słowo "Nie" jest odpowiedzią na pytanie autora i moje przypuszczenie że jest to włącznik rozruchowy w tym przypadku z podtrzymaniem (cały moduł załączający i wyłączający silnik.

Niestety tego zabrakło w poście#2 ( został zmienony później - dodany przecinek) stąd sens wypowiedzi był taki jak w poście , dlatego proszę o dokładne wypowiedzi by nikt nie musiał się domyślać o co chodzi autorowi danej wypowiedzi.
    Nie zawsze jest tak że to co jest na rysunku/schemacie jest dostępne w przypadku chińskich wyrobów sprowadzanych pod różnymi markami ( tu mozna wskazać na Einhella itp).
  • #8 18614164
    Sniezynka
    Poziom 33  
    Ma Pan rację a co do Einhella to taki jest problem, że z Polski nie ma dostępu do pełnej bazy serwisowej firmy. Kiedyś były odnośniki do serwisu centralnego a teraz już nie. Sprzęt kupiony w Polsce lub Europie w Polsce nie ma dostępu do katalogów.
  • #9 18614375
    Topolski Mirosław
    To do czegoś zobowiązuje : https://einhell.pl/uslugi/kontakt/

Skontaktuj się z serwisem
    Klient jest zawsze na pierwszym miejscu. Razem z naszym zespołem serwisowym zajmujemy się wszystkimi pytaniami i wątpliwościami. Prosto. Szybko. Skutecznie. Jak możemy pomóc?

Napisz do nas!

P.S.
    Co klientowi po odnośnikach i katalogu gdy części nie może dostać.
    No ale za bardzo odbiegamy od tematu.
  • #10 18614385
    DanFusion
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Dziękuję z góry za wszystkie odpowiedzi jednak na liście części zamiennych nie widzę akurat tej .
    Chyba że jest w komplecie z włącznikiem .
  • Pomocny post
    #11 18614399
    Topolski Mirosław
    DanFusion napisał:
    Chyba że jest w komplecie z włącznikiem .

Tak pozycja 70.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik pyta o możliwość podłączenia wyłącznika szlifierki taśmowej DED7718 bez uszkodzonego elementu. Odpowiedzi wskazują, że uszkodzony element to prawdopodobnie włącznik rozruchowy. Zasugerowano, że można zastosować alternatywny wyłącznik, ale najlepiej, aby naprawy dokonał elektryk. Inni użytkownicy podkreślają sens zakupu części zamiennej, która jest dostępna w serwisie. Użytkownik zauważa, że nie znalazł konkretnej części na liście zamienników, co prowadzi do dalszej dyskusji na temat dostępności części i serwisowania sprzętu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA