Twoja podpowiedź jest do rzeczy,ale jak z tym licznikiem błędów i dezaktywowaniem kodu ?Bo za każdym razem przy odpięciu akumulca trzeba by wytargiwać radio i kombinować .Czy może mi ktoś coś więcej podpowiedzieć?
Licznik błędów przecież jak wprowadzisz poprawny kod się wyzeruje jak chcesz wiedzieć gdzie on jest to wprowadź zły kod i zobacz które komórki zmienią się w pamięci (tak jak radził kolega ikar) , co do wyłączenia kodu to ja nie wiem czy jest to możliwe w tym radiu
Dyskusja dotyczy lokalizacji licznika błędów w radiu Blaupunkt Renault H "0" z pamięcią SMD 24C016. Licznik błędów można zidentyfikować poprzez wprowadzenie błędnego kodu i obserwację zmian w pamięci EEPROM 24C016, co pozwala wskazać komórki odpowiedzialne za liczenie błędów. Po wprowadzeniu poprawnego kodu licznik błędów jest zerowany. Problemem jest blokada radia, która wymaga wprowadzenia kodu zabezpieczającego, dostępnego tylko z pilota. Istnieje możliwość wprowadzenia kodu bez pilota poprzez zwarcie odpowiednich styków, co wymaga jednak kombinacji i jest opisane na stronie www.studio24.prv.pl. Nie jest jasne, czy w tym modelu radia możliwe jest całkowite wyłączenie zabezpieczenia kodem, co utrudnia dostęp do licznika błędów bez konieczności demontażu radia po odłączeniu akumulatora. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.