logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Medion Md 30325 s wyłącza się - przegrzewanie czy inna usterka?

anlego 26 Kwi 2020 10:59 810 5
REKLAMA
  • #1 18647953
    anlego
    Poziom 15  
    Ocena: 41
    Witam serdecznie, TV wyłącza się w różnych okolicznościach to znaczy, raz gra cały dzień a innym razem po parunastu minutach wyłącza się. Wymieniłem właśnie zasilacz na nowy i jest to samo. Zauważyłem że jak go rozkręcę to gra cały dzień. Czytałem na forum dyskusyjne na temat zasilacza i stosowałem sugestie co do naprawy, ale w końcu kupiłem nowy. Po dniu pracy tv problem ten sam. Wygląda na to że coś się przegrzewa bo po demontażu pokrywy telewizor gra. Już przy starym zasilaczu oglądałem wszystkie luty na płycie głównej i na zasilaczu i nic nie znalazłem, gdzie dalej szukać?
  • REKLAMA
  • #2 18662089
    misterbinn
    Poziom 7  
    Ocena: 7
    cześć, kiedy ją wyłączysz, czy pozostanie w stanie gotowości, czy też wyłączysz wszystko?
  • REKLAMA
  • #3 18666077
    anlego
    Poziom 15  
    Pozostaje w gotowości i już nie można go włączyć
  • REKLAMA
  • #4 18666142
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6857
    Na płycie głównej jest kilka stabilizatorów wraz z kondensatorami elektrolitycznymi.
    Jakie to są , znajdziesz w SM pod swoje chassis Link
  • REKLAMA
  • #5 18898693
    anlego
    Poziom 15  
    witam ponownie, wymieniłem płytę gł. zasilacz i jest tak jak było, wyłącza się a czasami gra. Ciekawe jest to że jak jest otwarty to gra, może inwertery?
  • #6 18900099
    Telo
    Serwisant RTV
    Ocena: 2342
    Witam

Mam pytanie o jakie inwertery pytasz czy ten lcd ma podświetlenie ccfl czy ledy?

Te części co zamontowałeś zasilacz , main były sprawne?

Rozumiem ,że wyłącza się po czasie do standby i potem już nie można go uruchomić?
    Wyjęcie wtyczki z gniazdka i podłączenie i działa bez problemu znowu jakiś czas tak jest?
REKLAMA