logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaką wybrać klawiaturę mechaniczną do grania i pisania?

RPGboss 30 Kwi 2020 10:14 447 2
REKLAMA
  • #1 18658177
    RPGboss
    Poziom 1  
    Cześć wszystkim!

Chciałbym kupić sobie jakąś klawiaturę do grania (gry rpg, cs go, battlefield) oraz do pisania.
    Obecnie mam klawiaturę Fury z niebieskimi switchami i działała mi dobrze, ale zdecydowanie za głośne jest to klikanie. Jak piszę z kimś wieczorem lub w nocy to mam wrażenie, że cały dom mnie słyszy. Myślałem o czerwonych switchach bo są w miarę ciche i dobre do gier, ale boje się jak to będzie wyglądać z pisaniem, a pisze sporo.

Część numeracyjna po prawej stronie nie jest wymagana w klawiaturze. Zależy mi też na podświetleniu, ale nie mam parcia na jakieś konkretne albo RGB. Jeśli chodzi o budżet to chciałbym wydać tak do 200zł.

Jakich producentów polecanie i jakie switche powinna zawierać przyszła klawiatura?
  • REKLAMA
  • #3 18658705
    woodpecker0
    Poziom 21  
    Ocena: 91
    Dokładnego modelu klawiatury Ci nie polecę, ale co do samych przełączników. Skoro Blue Ci nie odpowiadają to może coś na przełącznikach Brown? Powinny być bardziej ciche, ale jeszcze nie liniowe jak Red.
    Dobrze by było gdybyś mógł sobie poklikać i porównać, w jakimś sklepie czy u kolegi czy jakoś.
    Tutaj małe porównanie przełączników Blue, Red i Brown na pierwszym lepszym filmiku:

Chociaż ja z tego co widzę mam Brown (kurczę, nie wiem, coś mi się powaliło i komuś niedawno napisałem, że mam Blue...) i w sumie takie ciche też nie są :D.
REKLAMA