logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] honda GX200 brak iskry, po rozpięciu instalacji jest iskra

bs24 30 Kwi 2020 17:19 3045 4
REKLAMA
  • #1 18658913
    bs24
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam szanownych forumowiczów.

Jako że w silnikach spalinowych nie jestem mocny, raczej słabiutki, prosiłbym o poradę w zrozumieniu problemu.
    Posiadam zagęszczarkę płytową wyposażoną w silnik HONDA GX200, sprzęcik działał bezproblemowo ale przestał, stwierdziłem brak iskry, padło podejrzenie że może wyłącznik coś szwankuje , po rozebraniu stwierdzone że ok, przypadkowo odkryłem że po rozłączeniu 1 z 3 kabli silnik zapalił i działa, gaszę zaworem aż do wypalenie paliwa. I tu moje pytanie co zrobić żeby działało tak jak powinno??? czyli z prawidłowo podpiętą instalacją.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18659053
    jarekkal
    Poziom 13  
    Ocena: 28
    Sprawdziłeś poziom oleju w silniku ?
  • REKLAMA
  • #3 18659064
    bs24
    Poziom 10  
    nie! a trzeba?

Dodano po 6 [minuty]:

doczytałem w instrukcji że silnik może posiadać system oil alert, sprawdzę poziom, jak poznać że taki system jest zamontowany?

Dodano po 23 [minuty]:

jutro zobaczymy czy to wina poziomu oleju
  • REKLAMA
  • #4 18667394
    bs24
    Poziom 10  
    wygląda na to ze faktycznie mogło to być spowodowane niskim stanem oleju, na miarce pokazywało że jest niski stan, po dolewce działa
    dziękuje za pomoc, temat rozwiązany
  • #5 18667400
    bs24
    Poziom 10  
    wygląda na to ze faktycznie mogło to być spowodowane niskim stanem oleju, na miarce pokazywało że jest niski stan, po dolewce działa
    dziękuje za pomoc, temat rozwiązany

Dodano po 5 [minuty]:

dolewka oleju
REKLAMA