logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sony L1 - Czy wgranie lżejszego Androida przyspieszy działanie?

noidemm 01 Maj 2020 15:52 312 7
REKLAMA
  • #1 18661058
    noidemm
    Poziom 22  
    Ocena: 253
    Witam.
    Telefon Sony L1 bardzo wolno pracuje Android.
    Hard reset nie pomaga. Czy ten model już tak ma czy można wgrać jakiś lżejszy system. Korzystanie z tego telefonu to porażka. Napis kto dzwoni wyświetla się dopiero po 3 sygnale, nieraz nie można odebrać.
    Nie wspomne na wideorozmowie przez mesengera tam się dopiro tnie.
    Jakieś pomysły ??
    Telefon ma dwie karty sim, może to go spowalnia?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18662026
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #4 18662156
    noidemm
    Poziom 22  
    wersja Android 7.0
  • REKLAMA
  • #5 18662716
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #6 18667677
    noidemm
    Poziom 22  
    Aktualizacje robione na bieżąco. Przeskanowałem telefon CClenerem, jest trochę lepiej, ale do normalności daleko.
  • #7 18668134
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #8 18668185
    speedy9
    Pomocny dla użytkowników
    Ocena: 2418
    W zeszłym roku zmieniłem smartfona ze Snapdragonem 820 (który jest tak z 3-4 razy szybszy od Mediateka w Xperii L1) bo już mi przymulał. A, i miałem 3 GB RAM, nie 2. Tak więc wszystko zależy od tego czego używasz na smartfonie i ile masz poinstalowanych aplikacji. Jak wyrzucisz Facebooka i usługi Google to smartfon odetchnie. Tylko do czego go wtedy używać?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik skarży się na wolne działanie telefonu Sony L1 z systemem Android 7.0, które nie poprawia się nawet po hard resecie. Inni uczestnicy dyskusji wskazują na słaby procesor jako główną przyczynę problemów z wydajnością. Sugerują również, aby użytkownik usunął niepotrzebne pliki, aplikacje oraz zaktualizował system, chociaż sam system nie wydaje się być głównym problemem. Wskazano, że wiek telefonu oraz jego specyfikacja techniczna mogą wpływać na jego działanie, a w przypadku dalszych problemów, zaleca się rozważenie zakupu nowszego modelu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA