logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Suzuki DR 600 Dakar: brak mocy pomimo czystego filtra i regulacji gaźnika

DeeRka600 03 Maj 2020 22:50 1752 6
REKLAMA
  • #1 18667126
    DeeRka600
    Poziom 4  
    Ocena: 5
    Witam .
    Cały czas walczę z moją dr'ką ..
    Kiedyś na każdym biegu rwała na koło A teraz?
    Filtr powietrza wyczyszczony, nasączony
    Gaźnik wyczyszczony, nowa dysza wolnych obrotów.
    Dusił się na większych obrotach to podniosłem iglice o 1 i niby lepiej ale problem nadal występuje.
    Już chyba próbowałem wszystkiego ale jak nie urok to sraczka i już brak mi sił na niego ...
    Świeca nowa, zawory wyregulowane
  • REKLAMA
  • #2 18667277
    Bedni
    Poziom 16  
    Ocena: 38
    A zapłon? Dorwij gdzieś lampę i sprawdź. Może gdzieś w tamtym niemieckim manualu jest jakaś o tym wzmianka.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 18706466
    DeeRka600
    Poziom 4  
    Ocena: 5
    Teraz stracił kompresję... ten motor to jakieś fatum 🤬🤬
    Jakie mogą być przyczyny ? Zawory w porządku, odprężnik na miejscu. Myślałem że to przez gwint świecy bo się zerwał delikatnie ale kupiłem specjalne tulejki, naprawiłem i dalej to samo
  • REKLAMA
  • #6 18706542
    kortyleski
    Poziom 43  
    Ocena: 3841
    A łańcuch rozrządu w jakim stanie? Rozrząd na znakach?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zmaga się z problemem braku mocy w motocyklu Suzuki DR 600 Dakar, mimo czystego filtra powietrza i regulacji gaźnika. Po czyszczeniu gaźnika i wymianie dyszy wolnych obrotów, motocykl nadal dusi się na wyższych obrotach, co skłoniło go do podniesienia iglicy. Po dalszych próbach, w tym wymianie świecy i regulacji zaworów, zauważył, że silnik stracił kompresję. Użytkownicy sugerują sprawdzenie zapłonu, stanu łańcucha rozrządu oraz składu mieszanki paliwowo-powietrznej na podstawie koloru świecy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA