logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsunga Galaxy S7, Połowa ekranu nie wyświetla, dotyk i dzwięk działają.

ADM1n Games 19 Maj 2020 21:56 4209 5
REKLAMA
  • #1 18705305
    ADM1n Games
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    Mam Samsunga Galaxy S7 i mam problem.
    Chciałbym się zapytać czy opłaca się naprawiać tak stary telefon i w czym jest problem (co się zepsuło).
    Dodam telefon nigdy mi nie spadł.
    W załączniku wysyłam zdj fona.
    Załączniki:
    • Samsunga Galaxy S7, Połowa ekranu nie wyświetla, dotyk i dzwięk działają. S7.jpg (1.57 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18705481
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1430
    Oryginalny nowy wyświetlacz kosztuje tyle ile sprawny używany telefon. Czy Tobie się to opłaca musisz odpowiedzieć sobie sam na to pytanie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 18705955
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1292
    To wyglada troche jak po zalozeniu etui typu s-view. Moze czujnik na plycie padl i wykrywa caly czas etui. Po restarcie telefonu cos sie zmienia? W download mode czy recovery obraz wyswietla prawidlowo?
  • REKLAMA
  • #4 18706208
    ADM1n Games
    Poziom 2  
    Ocena: 6
    blahfff napisał:
    To wyglada troche jak po zalozeniu etui typu s-view. Moze czujnik na plycie padl i wykrywa caly czas etui. Po restarcie telefonu cos sie zmienia? W download mode czy recovery obraz wyswietla prawidlowo?

W download mode czy recovery, tak samo ciągle nie wyświetla dołu ekranu, dzisiaj położyłem telefon na słońce na 2h działał w pełni ekran, ale tylko 20 min jak już się ostudził znowu dół ekranu zgasł.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 18706248
    KRY5PIN
    Poziom 37  
    Ocena: 467
    Lcd do wymiany. Tyle w temacie.
  • Pomocny post
    #6 18706398
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1292
    ADM1n Games napisał:
    W download mode czy recovery, tak samo ciągle nie wyświetla dołu ekranu, dzisiaj położyłem telefon na słońce na 2h działał w pełni ekran, ale tylko 20 min jak już się ostudził znowu dół ekranu zgasł.

Trzeba by sprwadzic dla pewnosi na innym ekranie, badz podpiac ten do innej plyty, ale mozliwe, ze jednak sam ekran padl/pekl gdzies w okolicy tej poziomej linii. Przetrzyj go i przyjrzyj sie pod swiatlo czy nie widac pekniecia gdzies na krawedzi.
REKLAMA