logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Satel Integra - jak włączyć alarm przy braku zasilania AC 220V

bgorus 20 Maj 2020 23:39 1974 1
REKLAMA
  • #1 18707682
    bgorus
    Poziom 11  
    Chcę skonfigurować Integra 64 w taki sposób, aby przy braku zasilania AC 220V załączyło się Wyjście 2, do którego podpięty jest sygnalizator.

Obecna konfiguracja:
    - Wejścia - Wejście 24; Typ linii: 8: Według wyjścia; Czułość: Wy.: 6; Typ reakcji: 59: Techn.-awaria AC
    - Wyjścia - Wyjście 2; Typ linii: 47: Suma logiczna wyjść; Wyzwalanie: wyjścia 8-9
    - Wyjścia - Wyjście 6; Typ wyjścia: 27: Wskaźnik awarii;
    - Wyjścia - Wyjście 7; Typ wyjścia: 83: Koniec syngalizacji wyjść; Wyzwalanie: wyjścia: 6
    - Wyjścia - Wyjście 8; Typ wyjścia: 13: Alarm techniczny; Wyzwalanie: wejścia: 24
    - Wyjścia - Wyjście 8; Typ wyjścia: 2: Alarm poż/włam; Wyzwalanie: wejścia 1-64

Dodam, że aktywacja Wejścia 1 z podłączona czujką działa zgodnie z oczekiwaniem i wyzwala Wyjście 2.

Idealnie byłoby, gdyby wyzwalanie Wyjścia 2 spowodowanego aktywacją Wejściem 24 działało z opóźnieniem np. 1h.

Dodano po 22 [minuty]:

Udało uzyskać się pożądaną konfigurację:
    - Wyjścia - Wyjście 2; Typ linii: 47: Suma logiczna wyjść; Wyzwalanie: wyjścia 6,9
    - Wyjścia - Wyjście 6; Typ wyjścia: 81: Długa awaria AC pł. gł.*
    - Wyjścia - Wyjście 7; Typ wyjścia: 83: Koniec syngalizacji wyjść; Wyzwalanie: wyjścia: 6
    * - ile czasu trwa "Długa" definiuje się: Dane\Opcje\Czasy\Opóźnienie braku zasilania AC
  • REKLAMA
  • #2 18707718
    bgorus
    Poziom 11  
    Chcę skonfigurować Integra 64 w taki sposób, aby przy braku zasilania AC 220V załączyło się Wyjście 2, do którego podpięty jest sygnalizator.

Obecna konfiguracja:
    - Wejścia - Wejście 24; Typ linii: 8: Według wyjścia; Czułość: Wy.: 6; Typ reakcji: 59: Techn.-awaria AC
    - Wyjścia - Wyjście 2; Typ linii: 47: Suma logiczna wyjść; Wyzwalanie: wyjścia 8-9
    - Wyjścia - Wyjście 6; Typ wyjścia: 27: Wskaźnik awarii;
    - Wyjścia - Wyjście 8; Typ wyjścia: 13: Alarm techniczny; Wyzwalanie: wejścia: 24

Dodam, że aktywacja Wejścia 1 z podłączona czujką działa zgodnie z oczekiwaniem i wyzwala Wyjście 2.

Idealnie byłoby, gdyby wyzwalanie Wyjścia 2 spowodowanego aktywacją Wejściem 24 działało z opóźnieniem np. 1h.

Dodano po 22 [minuty]:

Udało uzyskać się pożądaną konfigurację:
    - Wyjścia - Wyjście 2; Typ linii: 47: Suma logiczna wyjść; Wyzwalanie: wyjścia 6,9
    - Wyjścia - Wyjście 6; Typ wyjścia: 81: Długa awaria AC pł. gł.*
    * - ile czasu trwa "Długa" definiuje się: Dane\Opcje\Czasy\Opóźnienie braku zasilania AC

Dodano po 1 [minuty]:

Post wyżej.
REKLAMA