logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka LG GBB62SWGFN - dziwny dźwięk co kilka minut

Tiazz 25 Maj 2020 12:36 4896 2
REKLAMA
  • #1 18716951
    Tiazz
    Poziom 4  
    Ocena: 8
    Cześć.
    Od dwóch miesięcy jestem posiadaczem lodówki wspomnianej w tytule, od jakiegoś tygodnia słychać dziwny dźwięk dochodzący z wnętrza.
    Załączam filmik, dźwięk ten słychać w pierwszych 3 sekundach - później jest głośne narzekanie mojego kota, takie małe ostrzeżenie dla osób ze słuchawkami :D

Jako, że mieszkamy w nowym bloku i wciąż ktoś coś wykańcza dookoła, nie jesteśmy w stanie ocenić czy ten dźwięk jest od samego początku czy pojawił się dopiero teraz, ale bardziej wydaje mi się, że to druga opcja.

Co najważniejsze, lodówka posiada "smart diagnosis", które to zrobiłem i pokazuje brak problemów. Jednakże nowy dźwięk pojawiający się nagle z dnia na dzień i powtarzający się co parę minut mnie niepokoi. Dźwięk ten można wywołać samemu uruchamiając funkcje smart diagnosis co sugeruje, że jest to jakaś kalibracja lub sprawdzenie lodówki ale żeby tak często?

Mam nadzieję, że jakiś posiadacz się odnajdzie lub ktoś kto zna ten model i poradzi. Jak nie to pomęczę może serwis LG.

Dzięki i pozdrawiam!

ps. dodam, że odsunąłem lodówkę od ściany z tyłu, na bokach też troszkę miejsca jest chociaż nie za wiele i lodówka jest wypoziomowana.
    Załączniki:
    • Lodówka.mp4 (39.88 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 19042481
    turi.guiliano85
    Poziom 1  
    Ocena: 13
    Czy udało ci się dowiedzieć co jest przyczyną tego dźwięku? U mnie jest to samo, poszukiwania zaprowadziły mnie tutaj:)
  • #3 21404311
    Tedybear1977
    Poziom 13  
    Ocena: 38
    Dzień dobry.
    Czy autorowi postu udało się dowiedzieć co jest przyczyną tego dziwnego buczenia?
REKLAMA