logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo Y570 - Jak ominąć hasło BIOS po zakupie z lombardu?

KuczoR93 02 Cze 2020 18:00 1104 4
REKLAMA
  • #1 18734564
    KuczoR93
    Poziom 2  
    Witam, z góry przepraszam jeśli piszę w złym dziale.
    Mam problem, mianowicie kupiłem z lombardu laptopa Lenovo Y570 co się okazało laptop się przegrzewa na grach itp. odkryłem problem że wentylator nie działa, kręci się na sekundę i zatrzymuje się, zamówiłem już nowy wentylator ale jest inny problem, na BIOS zostało ustanowione hasło i nic nie mogę na to poradzić, wyciągałem już baterię z płyty oraz tą która zasila laptopa, odłączałem nawet wtyczki od płyty głównej żeby mieć pewność że zasilanie nie dopływa i nic, hasło się nie zresetowało. Obawiam się że ktoś zrobił sobie żart i wyłączył wentylator w biosie a później ustawił hasło. Mogę prosić o pomoc co z tym zrobić, jak pozbyć się tego hasła? Lombard nie chce już przyjąć laptopa :(
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18739116
    KuczoR93
    Poziom 2  
    Wentylator kupiłem nowy, wszystko ok, kręci.
    Próbowałem tymi programami które pan podał oraz przez Ultimate Boot CD i niestety nie mogą sobie poradzić :(
    Jest może jakaś możliwość typu zworka na płycie głównej czy coś w tym stylu, lub zetknięcie jakiś pinów?
    Nie mam instrukcji od tego laptopa ii nie mogę znaleźć tego :/
  • REKLAMA
  • #5 18739190
    miecho18
    Spec od komputerów
    Ocena: 2775
    Jeśli chcesz usunąć hasło to niestety trzeba będzie przeprogramować kość BIOS programatorem.
    KuczoR93 napisał:
    Lombard nie chce już przyjąć laptopa

Jak to? Dlaczego?
    KuczoR93 napisał:
    wentylator nie działa, kręci się na sekundę i zatrzymuje się, zamówiłem już nowy

To raczej nie wina wentylatora.
REKLAMA