Witam serdecznie.
Przymierzam się do złożenia komputera stacjonarnego. Po wybraniu wszystkich potrzebnych elementów, przyszedł czas na płytę główną... i niestety jestem tutaj w kropce. Jako punkt wyjścia obrałem płytę MSI Z390-A PRO, jednakże nie jestem do niej przekonany ze względu na kiepskie doświadczenia z laptopem tej firmy. Czy ktoś mógłby doradzić, jaką płytę dobrać do 700 zł i bym nie miał z nią większych problemów, w szczególności w kwestii dopasowania z podzespołami? Poniżej podaję ich listę:
- Procesor: Intel-Core I5-9600K, 3.7 GHz, 9 MB, BOX,
- Grafika: Gigabyte GeForce RTX 2060 Windforce OC 6GB GDDR6,
- RAM: ADATA XPG GAMMIX D10, DDR4, 16GB, 3200MHz, CL16,
- Zasilacz: Thermaltake Smart SE2 600W,
- Pamięć: SSD, Samsung Evo 970 500 GB M.2 2280 PCI-E x4 Gen3 NVMe,
- Chłodzenie wodne SilentiumPC Navis RGB 240,
- Obudowa: Cooler Master Master Box Lite 5.
Z góry dziękuję za porady i szczerze chęci.
P.S. Jakby z tego wynikły jakieś nieporozumienia, to najmocniej przepraszam - jestem zielony w te klocki, podzespoły wybierałem w oparciu o powszechną opinię do tych produktów oraz wiedzę kolegi.
Przymierzam się do złożenia komputera stacjonarnego. Po wybraniu wszystkich potrzebnych elementów, przyszedł czas na płytę główną... i niestety jestem tutaj w kropce. Jako punkt wyjścia obrałem płytę MSI Z390-A PRO, jednakże nie jestem do niej przekonany ze względu na kiepskie doświadczenia z laptopem tej firmy. Czy ktoś mógłby doradzić, jaką płytę dobrać do 700 zł i bym nie miał z nią większych problemów, w szczególności w kwestii dopasowania z podzespołami? Poniżej podaję ich listę:
- Procesor: Intel-Core I5-9600K, 3.7 GHz, 9 MB, BOX,
- Grafika: Gigabyte GeForce RTX 2060 Windforce OC 6GB GDDR6,
- RAM: ADATA XPG GAMMIX D10, DDR4, 16GB, 3200MHz, CL16,
- Zasilacz: Thermaltake Smart SE2 600W,
- Pamięć: SSD, Samsung Evo 970 500 GB M.2 2280 PCI-E x4 Gen3 NVMe,
- Chłodzenie wodne SilentiumPC Navis RGB 240,
- Obudowa: Cooler Master Master Box Lite 5.
Z góry dziękuję za porady i szczerze chęci.
P.S. Jakby z tego wynikły jakieś nieporozumienia, to najmocniej przepraszam - jestem zielony w te klocki, podzespoły wybierałem w oparciu o powszechną opinię do tych produktów oraz wiedzę kolegi.