logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć magnetowid z wyjściem composite do tunera z wejściem S-Video?

gpawluk 05 Paź 2005 10:32 1620 6
REKLAMA
  • #1 1874065
    gpawluk
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam. Posiadam katę tunera w kompie, ale posiada on wejście (oprócz tv) również s-video i tylko. Chciałbym podłączyć magnetowid, aby coś z niego nagrać na kompa. Ale on posiada tylko wyjście composite. Jest jakaś przejściówka composite na s-video. W drugą stronę to wiem co robić
  • REKLAMA
  • #2 1874120
    CZAPLIK
    Poziom 14  
    Ocena: 18
    Z sygnału s-video da się zrobić kompozyt niestety odwrotnie to nie zagra.Sygnał s-video zawiera więccj informacji przy czym przesyłanie jego wymaga bardzo dobrych przewodów (zakłócenia)
  • REKLAMA
  • #3 1874181
    gpawluk
    Poziom 12  
    To znaczy że tuner mogę sobie w buty wsadzić, bo urządzenia z wyjściem s-video nie posiadam, tylko wyjscie kart graficznej ;-) ale to nie ma sensu, chyba że inny komp
  • #4 1874503
    anddd
    Poziom 24  
    Ocena: 10
    Nie wiem czy zadziała ale jeśli masz TV z Euro to puść sygnał z magnetowidu na TV a z niego na komputer.....
    A poza tym przecież możesz nagrać w ostateczności przez kabel koncentryczny...
  • REKLAMA
  • #5 1875571
    darekdzidek
    Poziom 11  
    zobacz to :
    Załączniki:
    • Jak podłączyć magnetowid z wyjściem composite do tunera z wejściem S-Video? S-VHS DO COMPOSITE.jpg (139.49 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 1876631
    Jaroff
    Poziom 27  
    Ocena: 26
    Jaka to karta? Raczej wszystkie mają composite. Może dodatkowo na jakimś pinie w gnieżdzie s-video?
  • #7 1934245
    gpawluk
    Poziom 12  
    Znalazłem rozwiązanie. Kupiłem kabel z konwerterem sygnsły composite na s-video i odwrotnie. Naprawdę działa. Polecam rozwiązanie. Temat już można zamknąć bo problem rozwiązany
    Moderowany przez TONI_2003:

Wszystko wyjaśnione temat zamykam !
    Jeśli zaistnieje taka potrzeba by post został otwarty proszę dać wiadomość na PW i podać link do postu .!

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik posiada tuner do komputera z wejściem S-Video i chce podłączyć magnetowid, który ma tylko wyjście composite, aby nagrać materiał na komputer. W dyskusji wyjaśniono, że konwersja sygnału z composite na S-Video nie jest bezpośrednio możliwa, ponieważ sygnał S-Video zawiera więcej informacji i wymaga lepszej jakości przewodów. Zaproponowano obejście problemu przez podłączenie magnetowidu do telewizora z wejściem Euro, a następnie przesłanie sygnału do komputera lub użycie kabla koncentrycznego. Pojawiła się sugestia, że niektóre karty mogą mieć wyjście composite na pinie w gnieździe S-Video. Ostatecznie rozwiązaniem okazał się zakup kabla z konwerterem sygnału composite na S-Video i odwrotnie, który działa poprawnie, co pozwoliło na nagrywanie z magnetowidu na komputer. Temat został zamknięty po potwierdzeniu skuteczności tego rozwiązania.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA