Oto jedna ze stron z danymi: Link, Link 200Hz jest interpolowane, lecz zapewniam, że jakość obrazu jest bardzo dobra, mam podobny model.
To co widać na zdjęciach wcale nie musi być spowodowane "uszkodzeniem" czegoś w panelu. Bardzo trudno jest zrobić dobre zdjęcie świecącemu przedmiotowi, w tym przypadku LED świeci w obiektyw. Poza tym w zależności od kąta nachylenia obiektywu względem szklanej tafiii ekranu robią się odbicia i refleksy. Gdyby stanął na wprost byłoby widac jego sylwetkę odbitą w szkle.
Inna rzecz, że podobne efekty, ale w mniejszym stopniu, może zrobić samo działanie podświetlenia krawędziowego w tym modelu.
Najlepiej samemu zobaczyć.
Telewizor można oglądać z każdej strony więc 360 stopni...
Ja dla twojej wygody znalazłem parametry TV i podałem linki, jest tam również informacja o dacie produkcji oraz kąty widzenia. Ale tobie nawet się czytać niechce tego co zrobiono za ciebie...
To twoje 400,- zł na zakup więc trochę własnego zaangażowania jest wskazane, Jaśnie Panie...
Jak tryb eco wyłączę to ma parametr podświetlenie? A poza tym widać że jaśniejszy na ramkach? On jest robiona przez vestela? Zna ktoś jakieś odpowiedniki u blaupunkta Toshiba Hitachi sharp czyli innych vestel?
Dodano po 59 [sekundy]:
Ma 2 razy 10 W a pisze że moc 40 W. Czy jakość dziękuję dobra?