Witam, potrzebuje pilnie zakupić kompresor do prac w lakierni i piaskarni. Dotychczasowy "spadkowy" zrezygnował z dalszej pracy , prawdopodobnie uszczelka pod głowicą ( nabija tylko do 2,5 bar'a i zaczyna puszczać zaworem odprężającym ) . Pomysł jest taki aby go porządnie wyremontować ( jak znajdzie się trochę czasu ) po czym będzie służył jako "zapasowy" lub tylko do jednej z funkcji ( piaskowanie , lakierowanie ) . Odrazu napiszę że do lakierowania używam pistoletów niskociśnieniowych i tylko powierzchnie płaskie także w tym przypadku wydajność nie jest tak istotna. Piaskarka to samoróbka ( ala syfonowa , stacjonarna/kabinowa ) z własnym patentem na dyszę no i tutaj wydajność Ma znaczenie. Dotychczasowy kompresor posiada butle 400L + podłączenie do butli 150L .
Przeszukując znalazłem kompresory firmy CAPRAL i zaciekawił Mnie model 3090D 200L 400V 8bar , z wydajnością na wyjściu 900l/min. i nawet zakładając że wartość ta jest podana sporo na górkę to ostatecznie dalej jest duża. Czy ktoś posiada kompresor tej firmy i może wyrazić jakąś opinie ? szukałem wszędzie i nic nie znalazłem na ich temat. Chciałbym podłączyć go dodatkowo do butli 150L
Przeszukując znalazłem kompresory firmy CAPRAL i zaciekawił Mnie model 3090D 200L 400V 8bar , z wydajnością na wyjściu 900l/min. i nawet zakładając że wartość ta jest podana sporo na górkę to ostatecznie dalej jest duża. Czy ktoś posiada kompresor tej firmy i może wyrazić jakąś opinie ? szukałem wszędzie i nic nie znalazłem na ich temat. Chciałbym podłączyć go dodatkowo do butli 150L