Witam, mam ten sam problem, z tym, że u mnie ciasteczka usuwają się okresowo. Nie wiem dokładnie co ile, ale co ileś dni.
W każdym razie po iluś dniach jak uruchamiam komputer to przeglądarki "zapominają", że mają zalogowane konta google i netflix. Zajmuje im chwilę, żeby sobie to "przypomnieć" (kilka odświeżeń stron, czy otwarcie nowych). I wcale nie muszę logować się od nowa.
Za to jeśli chodzi o całą resztę: dajmy na to przeglądam codziennie sadola, i co jakiś czas muszę znowu potwierdzać, że mam 18+. Przeglądam jakąś głupią stronę, co ma milion ustawień ciasteczek i przeglądarka "zapomina", że wszystko ustawiłam na "nie" albo "tylko uzasadniony interes". Chore jest to, że wchodząc na 10 stron dziennie, gdzie wszystko miałam już poustawiane, muszę ustawiać znowu --> i to jest na rękę firmom, które zbierają dane o przeglądających, bo przecież komu by się chciało to zawsze odznaczać...
Zaczęłam grać teraz w starą grę online na classicgames, każdy save zapisuje się w przeglądarce. Co mi po tym, skoro po paru dniach muszę zaczynać od nowa. Chwila przyjemności po pracy i zaraz zaczynać od nowa... Szlag mnie trafił i tak wygooglowałam, że jest coś o tym na forum.
Używam firefoxa i chrome. Obydwie przeglądarki mają wyłączone automatyczne czyszczenie ciasteczek. CCleaner, który mam na PC też ma to wyłączone. W Avaście nie widzę w ogóle takiej opcji... Według mnie to musi być coś pochodzącego z Windowsa. Gdzieś jest jakieś miejsce, gdzie jest to ustawione...
Znalazł ktoś może jakieś rozwiązanie?
Pozdrawiam