logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Peugeot 406 - brak świateł pozycyjnych, mijania, przeciwmgłowych

Khalev 27 Lip 2020 22:40 2100 4
REKLAMA
  • #1 18841255
    Khalev
    Poziom 2  
    Witam. W mojej 406 wysiadło zewnętrzne oświetlenie. Mianowicie BSI nie zapala świateł pozycyjnych, mijania, przeciwmgłowych i oświetlenia deski rozdzielczej.

Informacje, które mogą pomóc:
    - przed wystąpieniem usterki, przy ponad 5k obrotów oświetlenie zaczęło wariować. Szybko się włączało i wyłączało.
    - wraz ze światłami wysiadła mi dmuchawa (chyba nie ma związku)
    - usterka wystąpiła wraz z awarią parownika klimy.
    - Kierunkowskazy i światła drogowe działają.
    - Oświetlenie wewnętrzne działa.
    - BSI wydaje się być sprawny (pozostałe funkcje działaja i autko odpala)
    - masa z akumulatora jest ok.
    - żarówki ok.
    - bezpieczniki ok.

Delikwent to Peugeot 406 8F 1.8 16v 110KM 2000r.
  • REKLAMA
  • #2 18841264
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 18841300
    Khalev
    Poziom 2  
    No właśnie w żaden sposób nie mam jak go podłączyć i sprawić z poziomu komputera co dolega... Jakbym wiedział którym kabelkiem jest wyzwalany sygnał na BSI to mógłbym sprawdzić czy jest on podawany i w tedy poszukać problemu. Możliwe że gdzieś jest zwarcie albo po prostu pękł kabelek że starości :p
  • REKLAMA
  • #4 18842399
    Khalev
    Poziom 2  
    Z racji popsutego przycisku od sterowania światłami w aucie został złożony osobny sterownik, który automatycznie włącza światła jak silnik jest uruchomiony.
  • #5 18842402
    Khalev
    Poziom 2  
    Problemem okazał się być moduł, który miał zapalać światła niezależnie od ustawień w sterowniku (popsuty przycisk w manetce). Naprawione.

Dodano po 58 [sekundy]:

Problemem okazał się być moduł, który miał zapalać światła niezależnie od ustawień w sterowniku (popsuty przycisk w manetce). Naprawione
REKLAMA