logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Nokia6310i - Wyłącza telefon po zakończeniu połączenia

Janusz Wl 29 Lip 2020 10:22 501 5
  • #1 18843709
    Janusz Wl
    Poziom 5  
    Moja ukochana 20 letnia nokia zaczyna się wyłączać po zakończeniu rozmowy Czy to agonia? Czy da się ja uratować?
    Janusz
  • #2 18843725
    FIsiu_
    Poziom 28  
    Ocena: 293
    Podaj trochę więcej informacji: Czy wyłączenie następuje każdorazowo? Czy telefon ulega wyłączeniu w chwili rozłączania przyciskiem (czerwona słuchawka) czy też w przypadku rozłączenia się przez drugiego rozmówcę?

Przyczyn takiego stanu może być kilka: Zalanie, uszkodzenie warstw płyty, uszkodzenie styków baterii, zalanie etc.
    Jeżeli masz możliwość rozebrania telefonu to zamieść zdjęcia telefonu i płyty głównej.
  • #4 18875893
    Janusz Wl
    Poziom 5  
    FIsiu_ napisał:
    Podaj trochę więcej informacji: Czy wyłączenie następuje każdorazowo? Czy telefon ulega wyłączeniu w chwili rozłączania przyciskiem (czerwona słuchawka) czy też w przypadku rozłączenia się przez drugiego rozmówcę?

Przyczyn takiego stanu może być kilka: Zalanie, uszkodzenie warstw płyty, uszkodzenie styków baterii, zalanie etc.
    Jeżeli masz możliwość rozebrania telefonu to zamieść zdjęcia telefonu i płyty głównej.

Przepraszam że tak długo milczałem, ale byłem na urlopie z dala od cywilizacji. Telefon rozłącza się najczęściej po zakończeniu rozmowy. Nigdy nie Został zamoczony. Wyłączanie nie następuje każdorazowo Ale...w najmniej oczekiwanym momencie i coraz częściej. Akumulator żyleta trzyma jeszcze ok tygodnia. Muszę go jeszcze poobserwować , ale najczęściej to ja inicjuję i kończę rozmowy. Optycznie wnętrze telefonu i styki są bez zarzutu. Zastanawia mnie ta maleńka bateryjką-akumulator, ale parametry czyli ustawienia trzyma bez zarzutu.
    Pozdrawiam J

Dodano po 14 [minuty]:

staś pytalski napisał:
    Jak będziesz rozkręcać, sprawdź czy płyta jest prosta, przyłóż np do linijki. Bateria, też pewnie ma swoje lata...

Płyta jest prosta a aktu trzyma ponad tydzień bez ładowania
  • #5 18876077
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1433
    Taki jeszcze patent mi się przypomniał włóż bilet autobusowy lub karteczkę wąska złożoną na pół lub na cztery pod baterię. Może to pomoże.
  • #6 18976635
    Janusz Wl
    Poziom 5  
    niestety musiałem kupić nowy telefon ;-(
REKLAMA