logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak internetu po resecie routera Huawei EchoLife HG8245

Jklwcd 30 Lip 2020 12:13 2811 6
REKLAMA
  • #1 18845514
    Jklwcd
    Poziom 3  
    Ocena: 7
    Witam. Mam problem z routerem gdyż po jego restarcie nie ma internetu . Router to huawei echolife Hg8245
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 18845582
    badboy84
    Poziom 43  
    Ocena: 1484
    Restarcie czy resecie? ONT zazwyczaj przychodzi skonfigurowany od dostawcy, jeżeli zrobiłeś jego reset i skasowałeś mu ustawienia to bardzo możliwe że nie masz internetu i nie będziesz miał dopóki nie wezwiesz technika od dostawcy.
  • REKLAMA
  • #4 18845586
    Jklwcd
    Poziom 3  
    Gdy wchodzę z zakładkę wifi w telefonie lub laptopie to normalnie moge się połączyć z moim wifi ,ale żadna strona się nie ładuje natomiast gdy łącze się przez kabel ethernet to również żadna strona się nur ładuje . Gdy klikam ,,rozwiąż problemy ,, to pokazuje mi się ,, karta sieciowa ethernet 2 nie ma poprawnej konfiguracji protokołu IP ,,

Dodano po 2 [minuty]:

Badboy84 zrobiłem reset niestety
  • #5 18845591
    badboy84
    Poziom 43  
    Ocena: 1484
    Internet z Toya? Zadzwoń na infolinię i grzecznie poproś, może ożywią go zdalnie.
  • #6 18845597
    Jklwcd
    Poziom 3  
    Niestety jest to Aganet jakiś miejscowy internet ,ale nie idzie się do nich dodzwonić !
  • REKLAMA
  • #7 18845624
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5404
    Jklwcd napisał:
    zrobiłem reset niestety

Jklwcd napisał:
    nie idzie się do nich dodzwonić

Próbuj, może kontakt mailowy albo osobiście tam pójdź.
    Reset kasuje wszystkie ustawienia a te zna tylko operator.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem dostępu do internetu po resecie routera Huawei EchoLife HG8245. Po restarcie routera, mimo możliwości połączenia z siecią Wi-Fi, strony internetowe się nie ładują, a po podłączeniu przez kabel Ethernet również występuje ten sam problem. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że reset routera mógł usunąć ustawienia konfiguracyjne, co może wymagać interwencji technika dostawcy internetu. Użytkownik informuje, że jego dostawcą jest lokalny operator Aganet, z którym nie może się skontaktować telefonicznie, co utrudnia rozwiązanie problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA