logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć Blu Ray z USB do TV dla DivX i Soundbar?

SpaceRanger77 01 Sie 2020 19:13 1371 7
REKLAMA
  • #1 18849262
    SpaceRanger77
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Witam, jestem zmuszony zmienić Tv ponieważ mój 4 letni Samsung wysiadł, Mam upatrzony już nowy Model samsunga z tym ze jak sie dowiedziałem nie czyta on divx, więc chciałbym dokupić do niego Blu Ray z usb, żeby z zewnętrznego źródła puszczać film. Soundbar mam teraz podłączony kablem optycznym z tv, cz blu ray wystarczy wtedy tylko podpiąć hdmi kablem do Tv, i będzie normalnie dźwięk? czy w jaki sposób? z góry dziekuję za odpowiedź :)
  • REKLAMA
  • #2 18849428
    procsa
    Poziom 31  
    Ocena: 363
    Powinno tak działać, hdmi da dźwięk na TV, a TV optykiem na soundbar.
  • REKLAMA
  • #3 18849438
    SpaceRanger77
    Poziom 13  
    procsa napisał:
    Powinno tak działać, hdmi da dźwięk na TV, a TV optykiem na soundbar.

Ok, dzieki za odpowiedź, mam nadzieję że będzie tak działać. Bo nawymyślał ten samsung z tymi kodekami.
  • REKLAMA
  • #4 18849480
    procsa
    Poziom 31  
    No przekombinowali... jak nie potrzebujesz blu-ray to może jakiegoś android box, czy tv player ?ALbo nawet DVD za 30 zł czyta divx ;p
  • #5 18849499
    SpaceRanger77
    Poziom 13  
    procsa napisał:
    No przekombinowali... jak nie potrzebujesz blu-ray to może jakiegoś android box, czy tv player ?ALbo nawet DVD za 30 zł czyta divx ;p

A coś konkretnego polecasz? bo i tak przy zakupie tv, dostanę od nich kartę podarunkową na 350zł, to wykorzystać i tak trzeba i tak. Bo z tego co patrzę nie mają w tym sklepie nic oprócz blu raya, żeby mi to jakoś funkcjonowało wszystko.
  • #6 18849513
    procsa
    Poziom 31  
    A to weź sobie tego blu ray, w TV masz smarta więc TV BOX zbędny, jedynie ten DIVX, a blu-ray będzie ładniej wyglądał :) Ja mam blu-ray od 5, 7 lat ? Odtworzyłem może dwa filmy ;/
  • #7 18850184
    SpaceRanger77
    Poziom 13  
    Mam zamiar wziąć blu-ray Sony, z racji tego ze ma wejście na usb, a co ciekawe wiekszosć blu-ray od samsunga też nie obługuję tych kodeków co tv, taką dostałem informację od samsunga.
  • REKLAMA
  • #8 18850542
    procsa
    Poziom 31  
    No to samsung zaszalał...!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na podłączenie odtwarzacza Blu-ray z USB do nowego telewizora Samsung, który nie obsługuje kodeków DivX. Zastanawia się, czy wystarczy podłączyć Blu-ray kablem HDMI do telewizora, a dźwięk przekazać do soundbara przez kabel optyczny. Odpowiedzi sugerują, że takie połączenie powinno działać, a użytkownik rozważa zakup odtwarzacza Blu-ray Sony, ponieważ wiele modeli Samsunga również nie obsługuje wymaganych kodeków. Inni użytkownicy proponują alternatywy, takie jak Android box lub odtwarzacz DVD.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA