logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Syncmaster 2232BW - Nie łączy się z kartą graficzną

Wiracha 10 Sie 2020 14:05 537 3
REKLAMA
  • #1 18863210
    Wiracha
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Na SAMSUNG SYNCMASTER 223BWW miga okienko digital\analog.
    Wcześniej działał normalnie z innym zestawem na VGA.

A aktualnym czyli:

Procesor AMD Ryzen 5 3600, 3.6GHz, 32 MB
    Płyta główna MSI B450-A PRO MAX
    karta graficzna Sapphire Radeon RX 5600 XT Pulse 6GB GDDR6 ona jak się teraz domyslam obsługuje tylko hdmi, którego nie ma przy monitorze.

Moje próby:

1. Adapter Vga na hdmi dzialalo póki była sama winda po aktualizacji sterowników przestało i okienko analog/digital.
    2. Próbowałem dvi D na Dvi D i okienko nadal.
    3. Kabel Dvi D na hdmi ale single, nie wiem czy ma to znaczenie dla samego dzialania cały czas okienko.

Jest jakaś opcja by to zaczęło działać czy tylko wymiana monitora?
    Sam komputer podłączony hdmi z telewizorem działa
  • REKLAMA
  • #2 18863270
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10451
    > 1. Adapter Vga na hdmi dzialalo póki była sama winda po aktualizacji sterowników przestało i okienko analog/digital.

Po instalacji sterownika ustawiles wlasciwa rozdzielczosc? W trybie awaryjnym masz obraz?

Ps. Zrobiles blad podajac oznaczenie monitora...
  • REKLAMA
  • #3 18863286
    badboy84
    Poziom 43  
    Ocena: 1485
    Ale zaraz ta grafika nie ma ani VGA ani DVI-D, kabel musisz podłączyć do karty graficznej a nie do płyty głównej...

Na karcie masz tylko złącza HDMI i Display Port. Kabel HDMI - DVI-D powinien działać, ale musisz go podłączyć do karty graficznej.
  • #4 18863508
    Wiracha
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Cały czas wszystko do tego samego hdmi karty graficznej. Telewizor działa hdmi, monitor dvi- hdmi nie.
REKLAMA