logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naładować baterię Dell D-600 po uszkodzeniu kabla zasilacza?

Norbert_lubin 09 Paź 2005 10:20 1878 4
  • #1 1882785
    Norbert_lubin
    Poziom 17  
    Ocena: 55
    witam kolegow wlasnie kuzwa kot pogryzł mi kabel od zasilacza (ladowarki do laptopa dell d.600 i jak wlaczylem by podladowac usluyszalem tylko taki cichy trzask po czym nic sie nie dzieje komputer na szczescie dziala zaczyna sie butowac ale bateria jest slaba bo juz padaka czas na ladowanie ale co dziwne zaobserwowalem na gniezdzie ze po miedzy plusem a minusem mam przejscie tak jak by bylo zwarte polaczenie co to moze byc i jak jest rozwiazane ladowanie jak do tego sie zabrac moze jest metoda jakas inna na ladowanie bateri po za kompem ewentualnie schemat zasilacza w tym laptopie bede wdzieczny za wszelka informacje na koniec przypominam ze w gniezdzie na zasilacz mam zwarcie 0 miliwoltow spadku mierzac na omomierzu prosze o pomoc pilne

Moderowany przez jankolo:

Kolega na swojej klawiaturze znaków przestankowych takich jak kropka czy przecinek nie posiada? Proszę niechlujnym pisaniem postów nie okazywać lekceważenia dla użytkowników elektrody

• #2 1882904
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3798
    Witam ! Czytałem trzy razy tekst by załapać o co chodzi w tym poście !
    Zapomnij o schematach do tego sprzętu i to nie tylko samego laptopa jak również do zasilacza !
    Zacznij od rozebrania zasilacza laptopa i usunięcia zwarć na kablu , a następnie pewno trzeba naprawić zasilacz .
    Natomiast reszty postu nie jestem pewien co w nim napisałeś ?
  • #3 1884254
    Norbert_lubin
    Poziom 17  
    Witam chciał bym prosić o pomoc przy naprawie laptopa firmy DELL model d-600 objaw uszkodzenia polegał na tym kot którego właśnie wywaliłem za okno ( no z parteru niskiego ) pogryzł kabel zasilacza i jak włączyłem by podładować do gniazda laptopa był mały huk taki jak by zaiskrzenie taki dzwięk i przestał ładować baterie po pomiarze miernikiem na omomierzu mam 0 ohm po miedzy plusem a minusem gniazda zasilania laptopa zasilacz pracuje poprawnie po naprawie sprawdziłem na innym laptopie a mój na nie szczęście padł Ps. Sory za wcześniejszy post który nie miał ładu i składu pisałem w nerwach jakie miałem na kota proszę o pomoc co to może być uszkodzone i jak zabrać sie do naprawy czy może po miedzy plusem a minusem jest jakiś bezpiecznik a może dioda błagam o pomoc i dziękuje życzę miłego dnia i pozdrawiam
    Moderowany przez TONI_2003:

Posty z dwóch tematów zostały scalone!

• #4 1884300
    TONI_2003
    Moderator
    Ocena: 3798
    Więc musisz otworzyć otworzyć laptopa i najlepiej z okolic gniazda zasilania zrobić dobrej jakości fotkę !
  • #5 1884417
    Norbert_lubin
    Poziom 17  
    sory myslalem ze post zostal wywalony i z tad ponowilem :-)

Popatrz na to jest przy każdym twoim poście lub wejdź do swego profilu i przeczytaj:
    Norbert_lubin
    Poziom 10
    punktów: 19.62
    Ofiarowanie punktów
    Down: 0.00MB
    ----------------------
    W ten sposób będziesz wiedział na przyszłość zresztą jest więcej możliwości ! :D
REKLAMA