Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Zepsuty Włącznik Manta spk204fm

Szczepaneeek 22 Aug 2020 18:21 1782 5
    Szczepaneeek
    Level 2  
    Witam, urwany został w tej mancie włącznik, niestety nie udało mi się go naprawić, próbowałem przykleić kawałek igiełki do starego włącznika ale niestety skleił się razem z obudową która następnie wyrwałem kombinerkami, nie znam się zbytnio na takich naprawach, wie ktoś może czy da się kupić nową taką płytkę bądź sam włącznik ? Zepsuty Włącznik Manta spk204fm Zepsuty Włącznik Manta spk204fm Zepsuty Włącznik Manta spk204fm
    piotrkol7
    Level 39  
    To już młotkiem można było walnąć ;)
    Kombinerkami się NIE WYRYWA żadnych elementów z płytek z elektroniką!
    To prosta droga do powyrywania ścieżek i jeszcze większych uszkodzeń w sprzęcie.

Co do włącznika - zwykły przełącznik suwakowy do druku. Kolega znajdzie czy zarzucić linkiem?
    Szczepaneeek
    Level 2  
    Czyli po prostu wylutowac stare przyłączniki które zostały w płytce i przylutowac nowy przełącznik ? I będzie wszystko śmigać? Czy raczej płytka uległa zniszczeniu ?
    piotrkol7
    Level 39  
    Płytka nie uległa zniszczeniu, wystarczy wylutować zwłoki poprzedniego przełącznika i wlutować nowy.
    Kolega miał szczęście - ale w przyszłości radzę nieco ostrożniej postępować z elektroniką. Uszkodzone elementy się wylutowuje, a nie wyrywa z płytki.
    Szczepaneeek
    Level 2  
    Dziękuję za radę :)