logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Inicjacja developera w Konica 4355 - jaki kod i tryb?

hultajewo 11 Paź 2005 09:17 1233 8
REKLAMA
  • #1 1889302
    hultajewo
    Poziom 11  
    Witam!
    Nie mam serwisówki do tej maszyny a wymieniłem developer i nie wiem jak go zainicjować Jakim kodem i w jakim Mode?
    Napiszcie czy jest to w 25; 36 czy 47.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 1890891
    hultajewo
    Poziom 11  
    Nie mam punktów aby ją ściągnąć.
    Może ktoś wie jak się inicjuje ten developer i mi napisze????
    Pozdro
  • Pomocny post
    #4 1890910
    marek216
    Poziom 43  
    Ocena: 932
    przepraszam że poza tematem :)

już masz :P

manual przyda Ci sie w przyszlości :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 1935774
    JanuszKr
    Poziom 12  
    Niestety nie wystarczy wsypać developer,po każdej wymianie developera należy skasować PM w trybie 25.
  • #8 1942351
    Drzeń Rafał
    Poziom 22  
    Ocena: 100
    Wtrącę się Koledzy serwisanci ale wydaje mi się że trzeba zainicjalizować skład toneru nie pamiętam na którym kodzie ale wydaje mi się że coś takiego jest
    Pozdrawiam
  • #9 2229795
    hultajewo
    Poziom 11  
    Zamknąć temat dzięki za posty.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem inicjacji developera w urządzeniu Konica 4355 po jego wymianie. Użytkownik nie posiadał serwisówki i pytał o odpowiedni kod i tryb inicjalizacji, wskazując na możliwe kody 25, 36 lub 47. Odpowiedzi wskazywały, że w tej maszynie developer nie jest inicjowany w tradycyjny sposób, a po wymianie wystarczy zasypać developer i kontynuować pracę. Jednak pojawiła się też informacja, że po każdej wymianie developera należy skasować PM (parametry pamięci) w trybie 25. Wspomniano również o konieczności inicjalizacji składu tonera, choć bez dokładnego wskazania kodu. Kilka odpowiedzi zawierało linki do serwisówek i instrukcji dostępnych na forum elektroda.pl, które mogą pomóc w dalszej obsłudze i serwisowaniu urządzenia. Ostatecznie autor zamknął temat, dziękując za udzielone wskazówki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA