logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić stały kolor na taśmie LED RGB po podłączeniu do prądu?

Opi_Opala 02 Paź 2020 10:42 1212 4
REKLAMA
  • #1 18954792
    Opi_Opala
    Poziom 2  
    Mam taśmę led rgb, każdy kolor ma oddzielną diode. Po podłączeniu prądu taśma miga kolorami. Czy jest opcja żeby po podłączeniu prądu świeciły jednym kolorem bądź wszystkie?
  • REKLAMA
  • #2 18954818
    anchilos
    Poziom 39  
    Ocena: 962
    Może więcej danych.
    Pozdrawiam.

Dodano po 2 [minuty]:

Opi_Opala napisał:
    Czy jest opcja żeby po podłączeniu prądu świeciły jednym kolorem bądź wszystkie?

Pewnie jest.
  • REKLAMA
  • #3 18955415
    Opi_Opala
    Poziom 2  
    Aktualnie nie ma mnie w domu, jak wrócę to podeślę zdjęcie płytki. Mam ją zamontowana w aucie i podłączone tak że mogę im całkowicie odciąć prąd jak nie używam żeby akumulatora nie rozładowały

Dodano po 3 [godziny] 54 [minuty]:

https://obrazki.elektroda.pl/9993123600_1601649849_thumb.jpg

Jakis najtańszy led i sterownik
  • REKLAMA
  • #4 18955515
    Domen4
    Poziom 19  
    Ocena: 74
    Ciężko określić po wielkości tego obrazka, natomiast wygląda to podobnie do większości tanich sterowników. Te trzy białe przewody najprawdopodobniej prowadzą do odbiornika podczerwieni. Najprostszym sposobem byłoby posiadanie odpowiedniego pilota do tego sterownika i zmiana za jego pomocą trybu świecenia. Zostanie on zapamiętany niezależnie od zasilania sterownika.
  • #5 18955525
    Opi_Opala
    Poziom 2  
    Mam pilota do tego. Jak zapale sobie czerwony powiedzmy i wyłączę leży pilotem to po włączeniu pilotem dalej świeć będzie się czerwony ale chodzi mi o to że po całkowitym odlaczeniu od prądu pasek led zachowuje się lampki choinkowe i skaczę niebieski->zielony->czerwony i spowrotem. Czy da się to jakoś Ogarnąć zeby po podłączeniu do zasilania świeciły wszystkie ciągiem?
REKLAMA