logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Sync 3 - Komunikat o trwającej aktualizacji mimo zakończonej instalacji map

psuja 02 Paź 2020 14:35 12408 2
REKLAMA
  • #1 18955188
    psuja
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Witam,
    ściągnąłem aktualną wersję SYNC 3 z oficjalnej strony Ford.
    Przeprowadziłem zgodnie z instrukcją aktualizacje, po której utworzył mi się plik XML potwierdzający update do wgrania na stronę forda.
    Następnie pobrałem aktualizacje map ok 28GB.
    Wziąłem się za instalację zgodnie z instrukcją. Niestety podczas instalacji map, wyłączył mi się silnik i radio wyłączyło się przed ukończeniem.
    Uruchomiłem ponownie aktualizacje map.
    Radio zwróciło komunikat o zakończonej instalacji i możliwości wyciągnięcia pamięci z portu.
    Niestety przy uruchomieniu radia wyskakuje komunikat o trwającej aktualizacji, mimo braku pamięci w porcie USB.
    Ford Sync 3 - Komunikat o trwającej aktualizacji mimo zakończonej instalacji map2.jpg (189.84 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Po aktualizacji map, nie utworzył mi się plik xml potwierdzający prawidłowe zakończenie pocesu.
    Radio i mapy działają, ale komunikat zawsze się pojawia.
    Ford Sync 3 - Komunikat o trwającej aktualizacji mimo zakończonej instalacji map1.jpg (198.63 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    Czy ktoś może wie jak to naprawić ?
    Dziękuję za pomoc.
    Pozdrawiam
    JK
  • REKLAMA
  • #2 19308434
    grzesiekznge
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam.
    Kolego czy rozwiązałeś swój problem bo ja mam to samo tzn po aktualizacji na f9 prawie zawsze po pierwszym porannym uruchomieniu wyskakuje komunikat żeby włożyć dysc usb i dokończyć aktualizacje.
  • #3 19308456
    psuja
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Hej. Tak rozwiązałem problem. Sprzedałem forda :)
    Poza powyższym rozwiązaniem jest jeszcze jedna możliwość.
    Musisz zastosować Acool's fix. W tym wątku znajdziesz rozwiązanie:
    https://www.fordescape.org/threads/sync3-navigation-maps.62874/
    U mnie to zadziałało. Niestety nie mam już wymaganych plików.
    W skrócie wygląda to tak, że Acool's fix usuwa kompletnie mapy z sync, a następnie wgrywasz jeszcze raz oficjalne mapy. Jeśli się nie uda, próbujesz kolejny raz. U mnie poszło za drugim razem. W fordzie wszystko działa niestabilnie, łącznie z oficjalną aktualizacją map.
    Operacja jest raczej bezpieczna.
    Pozdrawiam
    JK
REKLAMA