logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wymiana żarówki matki w oświetleniu podszafkowym bez demontażu szafek - jak to zrobić?

Iza011 05 Paź 2020 08:51 3162 2
REKLAMA
  • #1 18959645
    Iza011
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam,
    Mam problem z oprawą. Zupełnie nie wiem jak się za to zabrać. Transformator leży na górze szafki, do wymiany jest żarówka matka (dotykowa), drugie oczko podłączone do tejże matki jest w porządku. Czy można jakoś wymienić żarówkę bez demontażu szafek? Kable schowane są w kanałach wywierconych w szafce. Nie wiem, co to za pomysł, wydaje się, że nie bierze pod uwagę faktu, że kiedyś żarówkę trzeba wymienić. Załączam zdjęcie oprawy do wymiany. Czy ktoś z fachowców - forumowiczów jest w stanie coś poradzić?
    Z góry dziękuję.
    Wymiana żarówki matki w oświetleniu podszafkowym bez demontażu szafek - jak to zrobić?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18959807
    kaz69
    Poziom 37  
    Ocena: 538
    Jeżeli chodzi o wymianę to bez lutownicy się nie obejdzie(w przypadku nie rozbierania szafek). W pierwszym kroku należy odłączyć zasilanie oświetlenia. Odlutować uszkodzoną oprawkę i przylutować sprawną. Włączyć zasilanie i cieszyć się oświetleniem. ;)
  • #3 18990243
    Iza011
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Dziękuję, nowa żarówka przylutowana.
REKLAMA