logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PANHANS ecopan 2008 - Błędy regulator długości cięcia i przeł. CR uszk.

Kaczmarczyk 10 Paź 2020 18:19 1545 2
REKLAMA
  • #1 18969698
    Kaczmarczyk
    Poziom 13  
    Ocena: 33
    Witam.

Znajomy ma piłę panelową PANHANS ecopan z 2008r. i niestety od jakiegoś czasu liczba błędów pojawiających się na ekranie wzrasta. Poprosił mnie o pomoc, bo kiedyś miałem do czynienia z piłami, ale schelinga. Zdarza się, że piła pracuje kilka dni bez problemu, ale czasem w ciągu dnia pojawia się kilkakrotnie komunikat "regulator długości cięcia ma błąd holowania", a obecnie całkiem się zablokowała i wyskakuje komunikat "przeł. CR uszk. lub błędny offset PKL." Może ktoś z Was spotkał się już wcześniej z takim problemem i podzieli się wiedzą ? Będę bardzo wdzięczny za wszelkiego rodzaju wskazówki i pomoc, bo niestety ta piła jest mi całkowicie nie znana, a chciałbym mu jakoś pomóc.
  • REKLAMA
  • #2 18998493
    Kaczmarczyk
    Poziom 13  
    Ocena: 33
    Sprawa została rozwiązana. Niestety trochę to trwało, ale się udało. :) Pierwszy problem, to okazało się, że maszyna zmieniła swoje położenie i tylne belki służące do jazdy podawacza materiału ustawiły się pod lekkim skosem, przez co czujnik pozycji raz był bliżej, a raz poza zakresem swojego działania. Drugi problem, to zimny lut na płycie z gniazdem bezpiecznikowym w sterowniku. Natomiast trzeci problem był związany z przewodem od enkodera w prowadniku łańcuchowym. Na ten moment wszystko gra.
  • #3 19120558
    Robek1974
    Poziom 5  
    Ocena: 2
    Mam identyczny problem, piła tnie i np. w połowie płyty wyrzuca błąd : "regulator długości cięcia ma błąd holowania" to dotyczy problemów z piłą i jej posuwem czy prowadnicy i jej posuwu?
REKLAMA