logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć panel LCD 4 Sony PSX do PC? Skaczący obraz po podłączeniu

OMMMM 12 Paź 2005 09:33 1466 4
REKLAMA
  • #1 1892021
    OMMMM
    Poziom 19  
    Ocena: 32
    WITAM mam maly problem kupilem sobie lcd 4" od konsoli psx w celu budowy projektora panelik pod sonka dziala poprawnie ale zalezy mi na kompie zrobilem przejsciówke ( zgodnie ze schematem ponizej ) ale po podlaczeniu pod grafike w kompie obraz jest ale skacze i nedaje rady go wyregulowac ustawiemiami grafiki czy ktos z was podlanczal cos takiego pod kompa
    Załączniki:
    • Jak podłączyć panel LCD 4 Sony PSX do PC? Skaczący obraz po podłączeniu schematic_201.jpg (18.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 1892226
    candle
    Spec od monitorów
    Ocena: 18
    polacz od strony pc 13 i 14 pin wtyczki
    sony generuje csync, pc generuje osobno vsync i hsync
  • REKLAMA
  • #3 1892334
    OMMMM
    Poziom 19  
    dobra po pracy sprubuje `a mam jeszcze jedno pytanko jakie ustawienia grafiki zazucic aby uzyskac jaknajleprze efekty mam namysli rozdzielczosc i odswierzanie a i jeszcze jedno cz na zasazzie schematu za pomoca kturego podpinamy lcd od psx-a do kompa mozna podpiac zwykly monitor CRT pod psx powinno ruszyc ????????
  • REKLAMA
  • #4 1892868
    candle
    Spec od monitorów
    Ocena: 18
    nie wiem jakie sa mozliwosci tego twojego lcd, ale zakladam ze pracuje od 15khz do przynajmniej 38khz
    sony psx ps one ps2 pracuja z czestotliwoscia 15khz, wiec monitor vga odpada - jego zakres czestotliwosci zaczyna sie od 31khz
    do podlaczenia playstation do monitora vga sa urzadzenia typu scandoubler i kosztuja okolo 190pln
  • #5 1894594
    OMMMM
    Poziom 19  
    zmostkowanie 13 i 14 nic niedalo dalej tosamo ale daruje sobie z tym panelik ma taksamo AV i podpiolem poprzez ten kabelek dziala nawed niezle
REKLAMA