logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG 47LB670V - Czy możliwa jest podmiana płyty głównej na nowszą obsługującą wyższe wersje webos?

prismatic_cam 23 Paź 2020 01:53 2238 5
REKLAMA
  • #1 18994561
    prismatic_cam
    Poziom 2  
    Witam,
    mam telewizor z 2014 roku z systemem webos, pierwsza edycja. Niestety płyta nie obsługuje wyższych wersji webos. Czy jest możliwa podmiana samej płyty głównej na nowszą? Matryca jest w dobrym stanie, full hd jest dla mnie wystarczające. Nie jestem specjalistą ale znalazłem bardzo podobną z wyglądu. I tak sobie myślę że "to mogło by się udać". Są oczywiście drobne różnice o które chciałbym dopytać jakiegoś znawcę tematu.
    LG 47LB670V - Czy możliwa jest podmiana płyty głównej na nowszą obsługującą wyższe wersje webos?
  • REKLAMA
  • #2 18994643
    emik
    Poziom 34  
    Ocena: 648
    prismatic_cam napisał:
    I tak sobie myślę że "to mogło by się udać".

Nie, nie uda się.
    prismatic_cam napisał:
    Są oczywiście drobne różnice

To nie są drobne a zasadnicze różnice, jak chociażby jedno a nie dwa złącza LVDS do matrycy.
  • REKLAMA
  • #3 18998010
    prismatic_cam
    Poziom 2  
    Dzięki. Może mógłbyś podpowiedzieć czy da się zastosować inną płytę do tej matrycy. Najlepiej z webos (nowszym) ale niekoniecznie (android?).
  • REKLAMA
  • #4 19092539
    Bory2
    Poziom 1  
    Udało Ci się coś dopasować? Mi padła płyta główna, jeśli byś nie potrzebował swojej starej chętnie bym ją odkupił.
  • REKLAMA
  • #5 19092897
    prismatic_cam
    Poziom 2  
    Płyta potrzebna. Używam telewizora. Szukam sposobu jak do tej matrycy podłączyć płytę z nowszym OS.
REKLAMA