marcin.moczala napisał: Opcja z Access Point wydaje mi się najlepsza w moim przypadku.
AP podłącza się przewodem z routerem głównym.
marcin.moczala napisał: jakie urządzenie będzie najlepsze do tego celu (i w miarę nie drogie )?
W takich widełkach "nie drogi", pozostaje TPlink C6 (cena koło 150 zł).
Ale to prawdę powiedziawszy router, który można przełączyć na AP, niż AP z prawdziwego zdarzenia.
marcin.moczala napisał: Rozumię że taki acces point będzie tworzył sieć inną niż ta z mojego zte?
Ustawiasz jak zechcesz, ale najlepiej to siec o innej nazwie i innym kanale niż na routerze głównym.
marcin.moczala napisał: Jeśli tak to czy urządzenia będace w mojej sieci wifi nie będą "głupiały" przełączając się pomiędzy
Celujesz w tanie rozwiązania, nie oczekuj tu szybkiego działania, automatycznego przełączania w sekundę itd
marcin.moczala napisał: w miejscu gdzie miałby być wzmacniacz wifi to pokazywało ok -60db do -50db.
Będzie rwało połączenia samego wzmacniacza z routerem głównym, a co dopiero całego linku.
marcin.moczala napisał: U mnie na kanalach od 1-5 jest sporo wygnałów dlatego przerzuciłem sie na kanał 6 ( do tej pory był 3)
Kanały najbardziej wskazane, to kanał nr 1, 6 i 11 - ale problem taki, że na tych kanałach z automatu działają prawie wszystkie sieci, zatem na tych kanałach największy tłok i bałagan.
Moja Ukochana Żono Agniesiu (pro memoriam 25 04 1974 - 19 06 2022) Kocham Cię i tęsknię.
Moja Ukochana Siostro Justynko (pro memoriam 25 02 1974 - 16 01 2025) Kocham Cię i tęsknię.