logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karta graficzna GTX 650 - 1 długie i 2 krótkie piknięcia przy starcie, nie działa na nowym PC

sfasd.asfhfdad10 26 Paź 2020 19:06 327 2
REKLAMA
  • #1 19001776
    sfasd.asfhfdad10
    Poziom 1  
    Witam,
    Wczoraj zakupiłem karte graficzną (GTX 650),
    I mam problem z którym nie moge się uporać otóż:
    Gdy odpalam komputer na tej nowej mojej karcie występuje 1 piknięcie a następnie 2 krótkie,
    wszystko podłączyłem odpowiednio (6 pin też), I nie działa.

Ale gdy przestawie się na starszą karte graficzną wszystko działa normalnie,
    zmieniałem około 5 razy już tak i rezultat taki sam na starej odpala na nowej nie... , gniazdo nie jest uszkodzone.

Mam 3 kartą graficzną która działa u brata, ale gdy przestawiłem ją do swojego komputera również to samo co w przypadku z nową kartą graficzną czyli nie działa, ktoś ma jakieś rady? Lub pomysł jak to rozwiązać?
  • REKLAMA
  • #2 19001844
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1066
    sfasd.asfhfdad10 napisał:
    ktoś ma jakieś rady? Lub pomysł jak to rozwiązać?

Proszę podać model płyty głównej i zasilacza.
    sfasd.asfhfdad10 napisał:
    Mam 3 kartą graficzną która działa u brata, ale gdy przestawiłem ją do swojego komputera również to samo

Jest możliwość sprawdzenia tej karty na innym komputerze np u brata?
  • #3 19002012
    Maskamen
    Poziom 7  
    Ocena: 15
    Jedno długie piknięcie i 2 krótkie oznaczają problem z kartą graficzną. Jak masz trzecią kartę, która działa u brata a u Ciebie nie to problemem nie jest sama karta. Polecam sprawdzić komputer na innym zasilaczu. Możliwe że on jest winowajcą. Pozdrawiam.
REKLAMA