logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lenovo G510 - Problem ze sterownikiem karty graficznej

massta66 11 Lis 2020 05:06 1311 3
  • #1 19036042
    massta66
    Poziom 2  
    Witam mam problem z laptopem Lenovo g510 procesor i5, karta graficzna Radeon HD8500M.
    Mianowicie chodzi o problem z kartą graficzną a głównie ze sterownikami które nie działają wyświetla mi ze sterowniki amd nie są zainstalowanie, mimo tego że są, próbowałem wgrywać wcześniejsze wersje nie działało brałem sterowniki ze strony lenovo jak i amd nic nie pomagało wyłączyłem automatyczną aktualizację sterowników w windowsie. Widziałem mnóstwo tematów odnośnie tego laptopa i jego problemu z tą nieszczęsną kartą graficzną jednak żaden z nich mi nie pomógł. Może wy macie jakieś pomysł jak to zrobić żeby to hulało. obecnie komputer smiga na windowsie 10 gdzieś czytałem że te karty graficze straciły wsparcie na nowszych wersjach windowsa i to może być powód troche nie chce mi sie robić formata tylko po to żeby to sprawdzić. Może ktoś miał podobny problem i się z nim uporał z góry dzięki za odpowiedź
  • #3 19036309
    lisek
    Serwisant RTV
    Ocena: 6834
    Próbowałeś zrobic update ze strony (USA) Lenovo Link

Zawsze
    Cytat:
    ** Windows 7 and Windows 8.1 must be fully updated before attempting to install any AMD driver.

Skorzystaj z zalenia AMD Link
    * AMD Radeon Software Crimson Edition 15.12 https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-15-12

p.s
    napisz pełna nazwę modelu tego laptopa
    np. lenovo g510 20238
  • #4 19037095
    massta66
    Poziom 2  
    Jeżeli chodzi o dokładny model laptopa jakbyś zgadł :D . Zrobiłem tak jak napisałeś usunąłem i wgrałem na nowo i teraz wygląda to tak Lenovo G510 - Problem ze sterownikiem karty graficznej Czyli jakby działało ale jak patrzę w AMD system monitor i gpuz przy odpalonej grze to pokazuje tak Lenovo G510 - Problem ze sterownikiem karty graficznej
REKLAMA