logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Napęd NICE ROX 600: problem z regularnym ruszeniem przy naciskaniu pilotem.

Impuls53 11 Lis 2020 13:52 903 6
REKLAMA
  • #1 19036667
    Impuls53
    Poziom 2  
    Witam,
    mam taki problem. Nie mogę swobodnie zamykać pilotem bramy, tzn. otwiera się w miarę płynnie, raz naciskam i idzie ale zamykanie to już muszę kilkakrotnie wciskać pilot, aby ruszyła. Nie jest to regularne. Za każdym razem jak naciskam pilot brama się zaświeca ale raz ruszy a raz nie. Wymieniłem kondensator (bo stało się to teraz jak się zrobiło trochę zimniej, do tej pory nie maiłem takiego problemu. Z komentarzy wyczytałem, że to może kondensator więc wymieniłem). Jednak problem jest nadal.

Proszę o rade, pomoc.

ps. po odblokowaniu zapory brama ręcznie idzie lekko, nic nie przycina.
  • REKLAMA
  • #2 19036799
    lamerb
    Poziom 25  
    Ocena: 166
    Masz fotokomórki?
  • REKLAMA
  • #3 19036955
    Impuls53
    Poziom 2  
    Tak, mam.
    Zmieniłem właśnie baterie i wyglada, że śmiga :):):)):)
  • REKLAMA
  • #4 19037050
    lamerb
    Poziom 25  
    W czym zmieniłeś baterie?
  • REKLAMA
  • #5 19037076
    Impuls53
    Poziom 2  
    W fotokomórce. Jedna jest wpięta na kablach do napędu a przeciwną mam na bateriach (bez kabli).
  • #6 19037171
    lamerb
    Poziom 25  
    "Podziwiam" ludzi, którzy zamiast zacząć od rzeczy najprostszych pchają się np. w wymianę kondensatora :shocked!:
  • #7 19037197
    Impuls53
    Poziom 2  
    pomyślałem prawie podobnie :) trochę dodałem k....w

Tak czy siak ważne , że działa .

Dzięki

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z napędem NICE ROX 600, polegający na nieregularnym działaniu przy zamykaniu bramy za pomocą pilota. Po wymianie kondensatora, problem nadal występował. W odpowiedziach zasugerowano sprawdzenie fotokomórek, co okazało się skuteczne po wymianie baterii w jednej z nich. Użytkownik potwierdził, że po tej zmianie brama działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA