logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego: 'printf' nie działa prawidłowo i jak to naprawić?

marjab123 11 Lis 2020 20:37 390 4
REKLAMA
  • #1 19037791
    marjab123
    Poziom 3  
    Ocena: 23
    Witam.
    Chciałbym na czas testów mieć możliwość używania printf, bo znacznie ułatwiłoby mi to pracę. Z tego co udało mi sie ustalić, to prze mainem należy napisać taką funkcyjkę:

Kod: C / C++
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

no i w pętli while piszę:

jednakże to nie działa... tzn. nie do końca działa. Po wgraniu programu na płykę po około minucie raz wypisze bardzo wiele razy "test" i po tym całkowity brak jakiejkolwiek reakcji.
    Co takiego robię źle?
  • REKLAMA
  • #2 19038145
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 19038256
    Klima
    Poziom 31  
    Ocena: 180
    A to nie jest czasem kwestia niepoprawnego do tego celu ustawienia rozmiaru buforów?
    Sprawdź długość buforów po stronie systemu operacyjnego i czy czasem STM nie ma jakichś buforów wysyłania uruchomionych.
  • REKLAMA
  • #4 19039737
    marjab123
    Poziom 3  
    Ocena: 23
    agent.007 napisał:
    Mało danych pokazałeś. Wszystko zależy od biblioteki i implementacji printf.

Ale spróbuj od innej strony i zobacz czy działa.

Podkreśla, że nie wie co to jest va_list va;

Klima napisał:
    A to nie jest czasem kwestia niepoprawnego do tego celu ustawienia rozmiaru buforów?
    Sprawdź długość buforów po stronie systemu operacyjnego i czy czasem STM nie ma jakichś buforów wysyłania uruchomionych.

Szczerze powiedziawszy to nie mam pojęcia jak to zrobić. Może kolega rozświetlić?
REKLAMA