logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Słabo słychać rozmówcę. Samsung s8.

Arekdzoj 12 Lis 2020 15:58 28200 7
REKLAMA
  • #1 19039293
    Arekdzoj
    Poziom 5  
    Ocena: 13
    Witam, od jakiegoś czasu ciszej słyszę rozmówcę telefon to samsung s8
    Teraz odkryłem ze dzwięk tak jakby rozkłada się na 2 głośniki ponieważ też minimalnie słychać głos z głośnika dolnego. Jak by sygnał sie rozdzielał.
    Z gory dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 19039578
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1285
    Zacznij od wyczyszczenia siatki glosnika (tego na gorze). Mozliwe, ze zwyczajnie sie zapchala.
  • REKLAMA
  • #3 19045651
    Arekdzoj
    Poziom 5  
    blahfff napisał:
    Zacznij od wyczyszczenia siatki glosnika (tego na gorze). Mozliwe, ze zwyczajnie sie zapchala.

to wykonałem od razu i nic nie dało raczej problem z softem to jest
  • REKLAMA
  • #4 19045835
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1428
    W 95% jest to ta siateczka, jak byś obejrzał ją pod mikroskopem, byś zobaczył. Proponuję, dobrze poszorować szczoteczką do zębów, cieniutkim pędzlem, delikatnie można się posiłkować płynem do okien - troszeczkę na szczoteczkę, bądź alkoholem izopropylowym.
  • #5 19046129
    gathor10
    Poziom 27  
    Ocena: 137
    staś pytalski napisał:
    W 95% jest to ta siateczka, jak byś obejrzał ją pod mikroskopem, byś zobaczył. Proponuję, dobrze poszorować szczoteczką do zębów, cieniutkim pędzlem, delikatnie można się posiłkować płynem do okien - troszeczkę na szczoteczkę, bądź alkoholem izopropylowym.
    Żadnych płynów. Szczoteczką do zębów nie szorować, tylko uderzyć włosiem parę razy w siatkę i po sprawie.
  • REKLAMA
  • #6 19048016
    Arekdzoj
    Poziom 5  
    Niestety już to robiłem, dla naświetlenia problemu powiem że sprawdzałem głośnik takim kodem i podczas testu wszystko było okej głośność w normie ale podczas rozmów cały cas połowe ciszej.
  • #7 19048039
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1285
    Arekdzoj napisał:
    powiem że sprawdzałem głośnik takim kodem i podczas testu wszystko było okej głośność w normie

To co sprawdzales to prawdopodobnie glosnik od dzwiekow (dolny), bo glosnik rozmow w tescie wydaje tylko pisk. Skoro czyszczenie nie pomaga to kolejny krok to wymiana glosnika na nowy.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z cichym dźwiękiem podczas rozmów w telefonie Samsung S8, zauważając, że dźwięk wydobywa się z dwóch głośników. W odpowiedziach sugerowano najpierw wyczyszczenie siatki głośnika, co nie przyniosło efektu. Użytkownik przeprowadził test głośnika, który wykazał, że głośność jest w normie, jednak podczas rozmów dźwięk jest nadal cichy. Ostatecznie rozwiązaniem okazał się reset do ustawień fabrycznych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA