logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Hecht - Wzoidło 2650: Napinacz paska klinowego zbyt luźny mimo wymiany i regulacji

Templarious 15 Lis 2020 13:30 909 7
REKLAMA
  • #1 19045112
    Templarious
    Poziom 22  
    Ocena: 104
    Panowie,

Mam problem z wozidlem nastepujacy - Pasek klinowy ktory jest napinany poprzez nacisniecie dzwigni kolo kierownicy, stal sie za luzny. Kupilem nowy i nadal jest za luzny. Regulacji linki stalowej byla juz robiona, byc moze uda mi sie ja jeszcze wyregulowac o 2 cm ale to nadal nie rozwiaze problemu.

Zalaczam zdjecia i prosze o pomoc jak przerobic konstrukcje tak aby wozidlo nadal bylo sprawne - tzn. dzwignia naciagu paska spelniala swoje zadanie.

PS. serwis wypial sie z gwarancja, wozidlo ma moze 3 miesiace.
    Nie wchodzi w gre wysylka itd. poniewaz wozidlo wazy ponad 170kg i za duze koszty beda z naprawa w porownaniu do osiagniecia efektu "domowymi" sposobami.

Wielka prośba o pomoc!
    Hecht - Wzoidło 2650: Napinacz paska klinowego zbyt luźny mimo wymiany i regulacji Hecht - Wzoidło 2650: Napinacz paska klinowego zbyt luźny mimo wymiany i regulacji Hecht - Wzoidło 2650: Napinacz paska klinowego zbyt luźny mimo wymiany i regulacji Hecht - Wzoidło 2650: Napinacz paska klinowego zbyt luźny mimo wymiany i regulacji Hecht - Wzoidło 2650: Napinacz paska klinowego zbyt luźny mimo wymiany i regulacji Hecht - Wzoidło 2650: Napinacz paska klinowego zbyt luźny mimo wymiany i regulacji Hecht - Wzoidło 2650: Napinacz paska klinowego zbyt luźny mimo wymiany i regulacji Hecht - Wzoidło 2650: Napinacz paska klinowego zbyt luźny mimo wymiany i regulacji Hecht - Wzoidło 2650: Napinacz paska klinowego zbyt luźny mimo wymiany i regulacji Hecht - Wzoidło 2650: Napinacz paska klinowego zbyt luźny mimo wymiany i regulacji
  • REKLAMA
  • #2 19045184
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ocena: 4676
    Templarious napisał:
    serwis wypial sie z gwarancja, wozidlo ma moze 3 miesiace.
    Poważnie.? Masz prawo odesłać im to na ich koszt. W niektórych urządzeniach linka buła montowana w takiej przedłużce, gdzie gwint końcówki pancerza wchodził w mufkę, a z drugiej strony był gwint, taki jak masz obecnie- widoczny w uchwycie na zdjęciach (5)
  • REKLAMA
  • #3 19045190
    Templarious
    Poziom 22  
    stanislaw1954 napisał:
    Templarious napisał:
    serwis wypial sie z gwarancja, wozidlo ma moze 3 miesiace.
    Poważnie.? Masz prawo odesłać im to na ich koszt. W niektórych urządzeniach linka buła montowana w takiej przedłużce, gdzie gwint końcówki pancerza wchodził w mufkę, a z drugiej strony był gwint, taki jak masz obecnie- widoczny w uchwycie na zdjęciach (5)

Odp. od serwisu (dzwignia sie zaczela wyginac z uwagi na duza sile potrzebna do nacisniecia jej)

"Witam

Dźwignia jest złamana i również nie podlega naprawie gwarancyjnej.Uszkodzone części może Pan zamówić na stronie czesci(_at_)hechtpolska.pl ."

oraz

"Witam

Tak jak pisałem wcześniej uszkodzenia mechaniczne( złamania ) nie podlegają naprawą gwarancyjnym również części zwane eksploatacyjnymi czyli: (paski,linki,filtry,łańcuchy,noże, ...) również są wyłączone z napraw gwarancyjnych."

To ze pasek do wymiany jest to spoko, rozumiem... ale na boga, za szybko sie rozciagnal.

Sprzet kosztowal 6399 zl.

Hecht - Wzoidło 2650: Napinacz paska klinowego zbyt luźny mimo wymiany i regulacji
  • #4 19045223
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Ja myślałem, że brak regulacji z powodu naciągnięcia linki. A to chodzi o wyginająca się dźwignię... Nadal musisz negocjować. Albo wyślą część uszkodzoną, albo zwrot całego urządzenia.
  • REKLAMA
  • #5 19045255
    Templarious
    Poziom 22  
    stanislaw1954 napisał:
    Ja myślałem, że brak regulacji z powodu naciągnięcia linki. A to chodzi o wyginająca się dźwignię... Nadal musisz negocjować. Albo wyślą część uszkodzoną, albo zwrot całego urządzenia.

Hej, oprocz uszkodzonej dzwigni, dochodzi jeszcze problem z naciąganiem linki.
    Takze mam problem z 2 dwiema rzeczami, w sumie zaleznymi od siebie.

Postaram sie dokonac jeszcze regulacji tej linki stalowej ale co do zwrotu urzadzenia, myslisz ze jesli ma slady uzytkowania plus wygieta raczke to mi to przyjma? Skoro serwis juz na tym etapie mowi abym zapomnial o gwarancyjnej naprawie?

Chcialem zamowic czesci... odp. od serwisu, ze nie maja i nie wiedza kiedy beda.

Kurtyna. (sam chcialem zaplacic nawet za czesci i je wymienic).
  • REKLAMA
  • #6 19045345
    stanislaw1954
    Poziom 43  
    Templarious napisał:
    co do zwrotu urzadzenia, myslisz ze jesli ma slady uzytkowania plus wygieta raczke to mi to przyjma? Skoro serwis juz na tym etapie mowi abym zapomnial o gwarancyjnej naprawie?
    Po co się kupuje takie coś, po to by stało w salonie na wystawce? to normalne, że jakieś ślady użytkowania muszą być. Gwarancja właśnie takie usterki obejmuje. Naciągnięty pasek, to co innego, ale usterka mechaniczna, nie z winy użytkownika. Może trzeba odwołać się do jakiejś instytucji , np federacja konsumentów. itp.
  • #7 19050561
    Templarious
    Poziom 22  
    stanislaw1954 napisał:
    Templarious napisał:
    co do zwrotu urzadzenia, myslisz ze jesli ma slady uzytkowania plus wygieta raczke to mi to przyjma? Skoro serwis juz na tym etapie mowi abym zapomnial o gwarancyjnej naprawie?
    Po co się kupuje takie coś, po to by stało w salonie na wystawce? to normalne, że jakieś ślady użytkowania muszą być. Gwarancja właśnie takie usterki obejmuje. Naciągnięty pasek, to co innego, ale usterka mechaniczna, nie z winy użytkownika. Może trzeba odwołać się do jakiejś instytucji , np federacja konsumentów. itp.

Ok, jakos sie udalo zrobic tak, zeby wozidlo jezdzilo.
    Teraz pojawil sie kolejny problem - cala lewa strona sie nie kreci i dodatkowo wozidlo nie skreca w prawo.
    Hamulce dzialaja ok ale naped jest tylko i wylacznie na prawe kola.
  • #8 19218087
    Templarious
    Poziom 22  
    Sprzet zawiozłem do serwisu. Serwis stwierdził, że zwykla regulacja pomogla... no ale nie wierzę w to.

Zamykam temat, teraz wozidło jest sprawne juz dłuzszy czas, wiec cos musiało być na reczy.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z napinaczem paska klinowego w wozidle Hecht Wzoidło 2650, który stał się zbyt luźny mimo wymiany paska i regulacji linki stalowej. Serwis odmówił naprawy gwarancyjnej z powodu uszkodzenia dźwigni, co użytkownik uważa za nieuzasadnione, biorąc pod uwagę krótki czas użytkowania sprzętu. Użytkownik rozważa możliwość samodzielnej naprawy, jednak napotyka trudności w uzyskaniu części zamiennych. Po pewnym czasie udało mu się poprawić działanie wozidła, ale pojawił się nowy problem z napędem, który działa tylko na jedną stronę. Ostatecznie sprzęt został oddany do serwisu, gdzie stwierdzono, że zwykła regulacja rozwiązała problem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA