logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Brak sygnału na drugim wejściu HDMI w komputerze - pytanie o przyczyny

Vegetaxp 19 Lis 2020 18:53 2610 6
  • #1 19055313
    Vegetaxp
    Poziom 7  
    Ocena: 7
    Siemka
    Mam pytanie mam 2 wejścia hdmi jedno chyba z karty graficznej a drugie trochę wyżej z tyłu komputera i mam pytanie dlaczego mi te drugie wejście nie działa?
    Po podłączeniu do monitora jest napisane brak sygnału
    Pozdrawiam
    Brak sygnału na drugim wejściu HDMI w komputerze - pytanie o przyczyny
  • #3 19055668
    Vegetaxp
    Poziom 7  
    smax17 napisał:
    Nie sądzisz że specyfikacja komputera, byłaby wskazana?

Sorrka nie załadowało się

Dodano po 4 [minuty]:

Dobra ogarnąłem temat ta karta graficzna ma tylko jedno wejście hdmi czy jest jakaś możliwość przejściówka DVI albo vga na hdmi czy jest to nie możliwe? 😅
  • Pomocny post
    #4 19056014
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1726
    Vegetaxp napisał:
    czy jest jakaś możliwość przejściówka DVI albo vga na hdmi czy jest to nie możliwe? 😅

Oczywiście że są przejściówki z HDMI na DVI Brak sygnału na drugim wejściu HDMI w komputerze - pytanie o przyczyny

lub konwerter HDMI na VGA Brak sygnału na drugim wejściu HDMI w komputerze - pytanie o przyczyny
  • #5 19056332
    Vegetaxp
    Poziom 7  
    Dobra dzięki a co jest lepsze?
  • Pomocny post
    #6 19057961
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1726
    Lepsze jest HDMI na DVI bo to sygnał cyfrowy.

W przypadku konwertera HDMI na VGA jest utrata jakości, ponieważ sygnał jest konwertowany na analogowy.
  • #7 19068882
    Vegetaxp
    Poziom 7  
    pomógł mi Radu

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z brakiem sygnału na drugim wejściu HDMI w komputerze, które wydaje się być podłączone do karty graficznej. Po dalszym badaniu okazało się, że karta graficzna ma tylko jedno wyjście HDMI. Użytkownik zapytał o możliwość użycia przejściówki DVI lub VGA na HDMI. Odpowiedzi wskazały, że istnieją przejściówki HDMI na DVI oraz konwertery HDMI na VGA, przy czym lepszym rozwiązaniem jest użycie HDMI na DVI ze względu na zachowanie jakości sygnału cyfrowego, podczas gdy konwersja na VGA wiąże się z utratą jakości.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA