logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Kasowanie czujników TPMS - Opel Astra J

ziooober88 21 Lis 2020 10:06 62253 1
REKLAMA
  • #1 19058381
    ziooober88
    Poziom 15  
    Ocena: 491
    Witam, posiadam Opla Astrę J. Kupiona w zeszłym roku w salonie. Dodatkowo kupiłem w ASO drugi komplet opon z czujnikami i oponami. W zeszłym roku przekładałem sam i zaprogramowałem i wszystko było ok. W tym roku po wymianie opon zapomniałem skasować czujników TPMS i wyskakuje mi komunikat żebym sprawdził ciśnienie w oponach. Po wejściu w MENU mam taki widok:
    Kasowanie czujników TPMS - Opel Astra J

Przytrzymując guzik Set/Reset nic nie chce się skasować. W zeszłym roku jak to trzymałem to wyskoczył komunikat czy chcę to zresetować. Dałem tak i kierunkami auto pokazywało które koło programować.

Jak to skasować żeby dało się zaprogramować te czujniki?
  • REKLAMA
  • #2 19059107
    ziooober88
    Poziom 15  
    Ocena: 491
    Witam, posiadam Opla Astrę J. Kupiona w zeszłym roku w salonie. Dodatkowo kupiłem w ASO drugi komplet opon z czujnikami i oponami. W zeszłym roku przekładałem sam i zaprogramowałem i wszystko było ok. W tym roku po wymianie opon zapomniałem skasować czujników TPMS i wyskakuje mi komunikat żebym sprawdził ciśnienie w oponach. Po wejściu w MENU mam taki widok:
    Kasowanie czujników TPMS - Opel Astra J

Przytrzymując guzik Set/Reset nic nie chce się skasować. W zeszłym roku jak to trzymałem to wyskoczył komunikat czy chcę to zresetować. Dałem tak i kierunkami auto pokazywało które koło programować.

Jak to skasować żeby dało się zaprogramować te czujniki?

Dodano po 7 [godziny] 12 [minuty]:

Witam, problem udało się rozwiązać. Trzeba było zaciągnąć hamulec ręczny i wtedy funkcja SET/RESET zaczęła działać.
REKLAMA