logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyeliminować powtarzające się dźwięki przy wgrywaniu muzyki na Youtube?

Wladca Cien 28 Lis 2020 18:39 486 7
REKLAMA
  • #1 19075467
    Wladca Cien
    Poziom 3  
    Ocena: 14
    Przepraszam jeśli napisałem w złym dziale.
    Mam problem z muzyką odtwarzana na youtuba.
    Nagrałem seta, żadnych szumów ani problemów, czysty i ładny dźwięk, kiedy go udostępniłem na moim kanale youtube to gdy go odsłuchuje to jak by się dźwięki nakładały i to co np. śpiewa kobieta to po sekundzie może dwóch słuchaj ponownie a gdy odtwarzam normalnie na kompie u siebie to jest wszystko super tylko gdy wrzucę go na yt to nie da się słuchać tego. Proszę pomóżcie gdzie może być problem, bo walczę z tym już 2 dzień i nigdzie nie mogę tego ustawić.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19075604
    Wladca Cien
    Poziom 3  
    Set który nagrałem był w pliku wav a później przekonwertowalem na mp3, do obróbki mam program cantessia 20 i tam przygotowałem muzyke ze zdjęciem i ustawiłem po zakończeniu żeby zapisało plik na format mp4 1020 rozdzielczość (znalazłem tak w tutorialu na necie żeby tak ustawiać) i wtedy wysłałem na yt.
    A na yt słychać jak by się ścieżki dźwiękowe nakładały i nie wiem gdzie jest problem. Czy może ten program darmowy jest taki chu.... ze lepiej wykupić pakiet i wtedy może zadziała normalnie, bo jak jest darmowy to wiadomo że to tylko jest tak aby pokazać a za resztę trzeba płacić.

Dodano po 1 [minuty]:

https://youtu.be/tw9zegPeJuk
    Tu jest link to dego seta to można posłuchać i usłyszeć o co mi chodzi.
  • REKLAMA
  • #5 19075658
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 19075668
    Wladca Cien
    Poziom 3  
    Dokładnie tak jak mówisz, dziwne jest to że obojętnie na jakim programie otworze mój set to czysto gra, przed jak i po obróbce. Nigdzie nie mogę już więcej ustawić bo to tylko na yt tak słychać.
    Mam wrażenie jak by problem był po prostu przez ten program camtasia, bo jest darmowy (pewnie 2-3min filmik lub dźwięk można wstawić bez problemu) ale jak chce się obrobić coś większego to trzeba subskrypcję wykupić i może nie być już tego problemu. Ja tak myślę ale może się mylę.
  • #7 19075685
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • #8 19095814
    Wladca Cien
    Poziom 3  
    Tak jak pisałem, problem był z tym programem darmowym, jak zrobiłem muzyke 3min to poszło od razu bez problemu. Także Moral jest taki że jak ktoś chce przerabiać dugs muzyke lub filmy to najlepiej mieć subskrypcję wykupiona albo gdzieś klucz ściągnąć i wtedy można robić.
    Dzięki za pomoc i temat zamykam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z dźwiękiem w nagranym secie muzycznym, który po przesłaniu na YouTube wydaje się mieć nakładające się ścieżki dźwiękowe, mimo że oryginalny plik odtwarzany lokalnie brzmi poprawnie. Po konwersji z formatu WAV do MP3 i zapisaniu jako MP4 w programie Camtasia 20, dźwięk na YouTube jest zniekształcony. Użytkownicy zasugerowali sprawdzenie parametrów pliku oraz alternatywnych programów do edycji dźwięku. Ostatecznie użytkownik stwierdził, że problem wynikał z ograniczeń darmowej wersji Camtasia, a krótsze nagrania działały poprawnie.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA