logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączanie diod LED z obudowy Genesis Titan 700 do płyty głównej ASUS Z170-A

Mickozak 02 Gru 2020 17:39 1983 5
REKLAMA
  • #1 19084980
    Mickozak
    Poziom 7  
    Witam mam problem nie wiem jak podłączyć ledy z obudowy Genesis Titan 700 ,Pluta główna to ASUS Z170-A. Podłączanie diod LED z obudowy Genesis Titan 700 do płyty głównej ASUS Z170-A Podłączanie diod LED z obudowy Genesis Titan 700 do płyty głównej ASUS Z170-A Podłączanie diod LED z obudowy Genesis Titan 700 do płyty głównej ASUS Z170-A Podłączanie diod LED z obudowy Genesis Titan 700 do płyty głównej ASUS Z170-A
  • REKLAMA
  • #2 19085628
    dance251
    Poziom 31  
    Ocena: 157
    Powieś je lepiej na choinkę, będzie ciekawszy efekt :). Ja bym najpierw zadbał o lepsze chłodzenie ale cóż...Twoja sprawa. Zrób jakieś sensowne foty bo z tej plątaniny ciężko coś wywnioskować.
  • REKLAMA
  • #3 19085654
    Domii12
    Poziom 5  
    Troszkę może Ci się gotować to wszystko w tej budzie. Co do ledów, to wpinasz molexa wychodzącego z zasilacza do tej całej wieżyczki złączonych ze sobą wtyczek i powinno działać. Wpinasz od strony tych naklejek, do pierwszej wtyczki. każdy kolejny wentylator zostanie zasilony jakby przez poprzedni. Zastanawia mnie tylko to że jakby z ostatniego styk wystaje? Sprawdź to lepiej, zanim narobi jakiś szkód.
  • REKLAMA
  • #4 19085723
    Mickozak
    Poziom 7  
    No dobra , co z tymi jakby małymi pinami wtykać je do płyty głównej czy jakoś bez tego molex od zasilacza zrobi z tym porządek ?
  • REKLAMA
  • #5 19085738
    Domii12
    Poziom 5  
    Mickozak napisał:
    No dobra , co z tymi jakby małymi pinami wtykać je do płyty głównej czy jakoś bez tego molex od zasilacza zrobi z tym porządek ?

Wtykasz tylko molexa, do płyty głównej już nic nie.

Możesz użyć albo tych 3 pinowych aby podłączyć do płyty, ale wtedy molexa nie podłączasz. No może tylko do tych pozostałych wtyczek, które nie są od wentylatorów. Zaletą tych 3 pin będzie kontrola obrotów wentylatorów, o ile płyta na to pozwala.

W zasadzie to możesz nawet spiąć te wszystkie 3 wentylatory za pomocą tych wtyczek w 1 obwód, i podłączyć do płyty za pomocą jednego złącza 3 pin. Tyle że nie podłączaj do więcej niż 1 złącza na płycie! No i musisz się upewnić czy w sumie nie pobierają więcej niż 1A, bo możesz uszkodzić płytę.

Dodano po 10 [godziny] 34 [minuty]:

Wszystko działa? :)
  • #6 19094638
    Mickozak
    Poziom 7  
    Działa bardzo dziękuje
REKLAMA