logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei P20 PRO - Jak podłączyć smartfon pod komputer, żeby móc przesyłać pliki.

kacpernik 04 Gru 2020 13:05 2250 5
REKLAMA
  • #1 19089095
    kacpernik
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Cześć,
    mam telefon Huawei P20 Pro od ponad dwóch lat. Kiedy podłączając go pod komputer i klikając na telefonie 'transfer plików' wyświetlał mi się folder/dysk na który mogłem wejść i grzebać w plikach - głównie zdjęcia, filmy, muzyka.
    Teraz jak podłączę telefon pod kompa i wybiorę 'transfer plików' to pokazuje mi jedynie dysk/folder z downloaderem programu do obsługi telefonu (transfer plików, kontakty, etc.).

PYTANIE:
    Jak wrócić do tego co było na początku, żebym miał łatwy dostęp do plików?

Będę wdzięczny za pomoc :)
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19089269
    kacpernik
    Poziom 10  
    sunrise84 napisał:
    W ustawieniach USB w telefonie wybierz w jakim trybie ma pracować jak podepniesz telefon do komputera .

Pisałem, że wybieram 'transfer plików' i nic z tego. Nadal nie mam dostępu do plików przez komputer.
  • REKLAMA
  • #4 19090475
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1436
    Sprawdź czy w porcie USB nie ma kurzu, brudu, czasami kabel nie wchodzi cały, bądź opiera się o etui przez co nie ma np szybkiego ładowania bądź transferu plików.
  • REKLAMA
  • #5 19123840
    kacpernik
    Poziom 10  
    Telefon jest normalnie wykrywany przez komputer i jestem w stanie go obsługiwać przez dedykowany program, więc nie ma mowy o żadnym kurzu. To jest tylko kwestia pogrzebania w systemie. Oczywiście jest taka szansa, że nie da się wrócić do poprzedniej formy wymiany plików bo zostało to zblokowane przez Huawei.
  • #6 19123956
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1298
    Przeinstaluj HiSuite i jego sterowniki. To generalnie kwestia wlasnie sterownikow i zawsze jest z tym problem, we wszystkich modelach Huawei. Przy niewlasciwych sterownikach urzadzenie sie po prostu nie pojawia.
REKLAMA