logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Acer A515-56 - Nie wykrywanie touchpad-a po aktualizacji BIOS do v1.04 i instalacji Windows 10 Home

liko4 04 Gru 2020 16:25 1590 5
REKLAMA
  • #1 19089583
    liko4
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam,

zakupiłem kilka dni temu nowego laptopa bez systemu Acer A515-56. Zainstalowałem system Windows 10 Home oraz wszystkie sterowniki ze strony producenta. Zaktualizowałem BIOS do v1.04. Laptop nie wykrywa touchpad-a, nie ma go w menadżerze urządzeń. W BIOS zakładka Advanced też nie ma nawet pozycji z touchpad-em. Wszystkie klawisze funkcyjne na klawiaturze dotyczące ekranu, głośności itp. działają. Jeśli wciskam klawisz aby włączyć/wyłączyć touchpad-a brak reakcji.
  • REKLAMA
  • #2 19089795
    Piko2003
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    na gwarancję oddać uszkodzony,
    starsze sterowniki sprawdzić ewentualnie,
    aktualizacja bios.
  • REKLAMA
  • #3 19091639
    tomaszz000
    Poziom 9  
    Witam Kolego liko4
    Również kupiłem takiego lapka i może mi co nieco podpowiesz.
    1. Na klawiszach funkcyjnych są opcje typu zmiana głośności, jasności ekranu. Funkcje te działają bez klawisza Fn. Co można zrobić by zadziałały dopiero w kombinacji "Fn+..."?
    2. Czy można zmienić natężenie podświetlenia klawiatury i jak ustawić żeby świeciła cały czas (wyłącza się po chwili bezużyteczności, zmiana opcji zasilania ani to że jest pod ładowarką nic nie daje)?
    3. Jak wejść do biosu?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 19092028
    tomaszz000
    Poziom 9  
    Dzięki za podpowiedź.
    Miałem jakąś starszą wersje instrukcji, w nowej wersji faktycznie było wszystko napisane. A przy starcie za wolno klikałem f2 ;)
    Ustawione po mojemu i koniec irytacji.
    Pozdrawiam.
  • #6 19393062
    liko4
    Poziom 2  
    Aktualizacja biosu i zmiany w bios
REKLAMA