logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana syfonu Franke dla oszczędności miejsca - dołączenie zmywarki i młynka do odpadów

Lukes1992 05 Gru 2020 12:43 2976 3
REKLAMA
  • #1 19091386
    Lukes1992
    Poziom 12  
    Ocena: 116
    Cześć.

Nie wiem do kogo się zwrócić. Czy Waszym zdaniem warto wymienić syfon na taki oszczędzający miejsce? To syfon Franke. Ewentualnie jest do niego za 10 zł jakaś przedłużka do przesunięcia pod ścianę. Obecne przyłącze zajmuje ponad pół szafki a chciałem jeszcze tam schować kosz na śmieci.
    Do tego syfonu przyłączona jest zmywarka, a docelowo ma być też młynek do odpadów.
    Wymiana syfonu Franke dla oszczędności miejsca - dołączenie zmywarki i młynka do odpadów Wymiana syfonu Franke dla oszczędności miejsca - dołączenie zmywarki i młynka do odpadów Wymiana syfonu Franke dla oszczędności miejsca - dołączenie zmywarki i młynka do odpadów
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 19091559
    Tommy82
    Poziom 41  
    Ocena: 1073
    Pomyślał bym o podniesieniu syfonu w górę i wpięcie zmywarki za syfonem. Jako syfon dla zmywarki zadziała odpowiednio ułożony wąż odpływowy. Ze ściany można by wyjść kolankiem 45 w górę. No ale to zależy od tego jak to tam w praktyce jest bo i może być kolizja z wodą i kontaktami.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 19091618
    ta_tar
    Poziom 41  
    Ocena: 2041
    Jeżeli ci wystarczy podnieś syfon maksymalnie do góry to możesz tak zrobić.
    A jest możliwość pozbyć się tej dolnej przedłużki (bo to chyba jest przedłużka), czyli jeszcze wyżej.

Wymiana syfonu Franke dla oszczędności miejsca - dołączenie zmywarki i młynka do odpadów
  • Pomocny post
    #4 19091750
    jarekstryszawa
    Poziom 23  
    Ocena: 480
    Tak zrobiłem u siebie- odskok w tył od razu pod zlewozmywakiem, a syfon przy ścianie.

Wymiana syfonu Franke dla oszczędności miejsca - dołączenie zmywarki i młynka do odpadów Wymiana syfonu Franke dla oszczędności miejsca - dołączenie zmywarki i młynka do odpadów
REKLAMA