logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Płyta główna MSI B350 Tomahawk - połączenie internetu kablem RJ45 do PC bez karty sieciowej?

xV0 07 Gru 2020 11:52 471 6
REKLAMA
  • #1 19095970
    xV0
    Poziom 4  
    Ocena: 3
    Witam.
    Przychodzę do Was z zapytaniem, bo nie jestem pewien zakupu karty sieciowej.

Posiadam płytę główna w PC: MSI B350 Tomahawk.
    I za niedługo zakładam WiFi w swoim domu i chciałbym aby połączenie do komputera było kablem. Wiec zamowilem kabel RJ45, który planuje podpiąć do PC w wejście LAN (które ma dostępne w tylnym panelu) do routchera. Czy ten zabieg zda egzamin? Bo nie jestem pewien czy internet będzie wtedy w PC czy będę musiał kupić osobna kartę sieciową. A w internecie nie mogę znaleźć informacji czy w tej płycie jest karta sieciowa zintegrowana.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19095995
    xV0
    Poziom 4  
    Ocena: 3
    Czyli mam rozumieć ze nie będzie problemu z podpięciem internetu do PC kablem RJ45? I nie wymaga to dodatkowej konfiguracji?
  • REKLAMA
  • #4 19095997
    JacekCz
    Poziom 42  
    Ocena: 1463
    z tego go rozumiem, musisz kupić kabel Gaming Lan Boost

(gorzki żart)
  • #5 19096152
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5456
    xV0 napisał:
    zamowilem kabel RJ45

Kup dobry przewód RJ45, a nie jakieś chińskie badziewie - Bitner, Madex, NETSET pełna miedz, tego szukaj.
    Na Allegro poszukać sprzedawcę co i taki przewód ma, wtyczki i Ci to zaciśnie.
  • #6 19097837
    Xegado
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    xV0 napisał:

I za niedługo zakładam WiFi w swoim domu i chciałbym aby połączenie do komputera było kablem. Wiec zamowilem kabel RJ45, który planuje podpiąć do PC w wejście LAN (które ma dostępne w tylnym panelu) do routchera. Czy ten zabieg zda egzamin? Bo nie jestem pewien czy internet będzie wtedy w PC czy będę musiał kupić osobna kartę sieciową. A w internecie nie mogę znaleźć informacji czy w tej płycie jest karta sieciowa zintegrowana.

Połączenia kablowe jest najpewniejsze. Jeżeli masz gniazdo LAN to nie powinno być żadnego problemu. Wszystko samo powinno się skonfigurować.
  • REKLAMA
  • #7 19098316
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Płyta główna MSI B350 Tomahawk posiada zintegrowaną kartę sieciową, co umożliwia podłączenie internetu kablem RJ45 bez potrzeby zakupu dodatkowej karty sieciowej. Użytkownicy potwierdzają, że wystarczy podłączyć kabel do gniazda LAN w płycie głównej, a konfiguracja powinna odbyć się automatycznie. Zaleca się zakup dobrej jakości kabla RJ45, aby zapewnić stabilne połączenie, jednak nie jest konieczne inwestowanie w drogie modele. W przypadku połączeń kablowych, użytkownicy podkreślają ich niezawodność i prostotę w konfiguracji.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA