logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zużycie zasobów przez Anti Malware Service Executable - szukam skryptu wyłączającego

_Deadly_ 07 Gru 2020 19:15 1209 5
REKLAMA
  • #1 19097121
    _Deadly_
    Poziom 3  
    Ocena: 12
    Dobry wieczór.

Mam problem z usługą od Microsoftu a dokladniej z Anti Malware Service Executable, która zużywa chwilami procesor jak i ram w dużej ilości.
    Posiada ktoś jakis skrypt ktory go wyłącza? Z poradnikow, ktore wykonałem nic nie pomogły. Kroki raczej wykonalem poprawnie a program wciąż zużywa zasoby.

Sterowniki karty graficznej aktualne
    bios najnowszy
    Aktualizacja windows najnowsza

Co do innych sterownikow nie jestem pewien uzyłem driver booster w wersji free by niektróre zaktualizować.[/b]
  • REKLAMA
  • #2 19097287
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10457
    Zamiesc w zalaczniku logi z FRST, ze skanowania (addition.txt oraz frst.txt).
  • REKLAMA
  • #3 19097917
    _Deadly_
    Poziom 3  
    Postanowiłem dokonać formatu dysku ssd gdzie znajduje się zainstalowany Windows. Jeśli do jutra zainstaluje mi się wszystko spróbuje to zrobić.
  • REKLAMA
  • #4 19098695
    _Deadly_
    Poziom 3  
    Kolobos napisał:
    Zamiesc w zalaczniku logi z FRST, ze skanowania (addition.txt oraz frst.txt).

Zamieszczam pliki z skanowania.

Dokonałem skanu po postawieniu systemu na nowo. Podczas włączenia komputera wyswietlił mi sie blue screen z Inaccessible Boot Device.
    Po zalogowaniu sie do systemu zaktualizowałem sterowniki i błąd ten jak narazie sie nie wyswietla.
    Załączniki:
    • Addition.txt (13.6 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • FRST.txt (35.41 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 19098760
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10457
    Dalej obciaza czy nie? Skoro masz nowy system to logi sa juz raczej zbedne.
  • #6 19098813
    _Deadly_
    Poziom 3  
    Pamieci zuzywa 120mb a aktualnie procesora od 0% do 40% chwilami sie zdarza dosłownie na moment
REKLAMA