logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana szyby wewnętrznej w piekarniku Ariston FM51 - procedura demontażu drzwi

AniaGB 09 Gru 2020 18:44 10503 8
REKLAMA
  • #1 19101995
    AniaGB
    Poziom 5  
    Ocena: 5
    Proszę o pomoc...
    Nigdzie w internecie nie ma instrukcji do Ariston FM 51. Odkleiła się wewnętrzna szyba i jak mam zdemontować drzwi?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 19102185
    AniaGB
    Poziom 5  
    Dziękuję za odpowiedz, ale czy mam odkręcić czarna obudowę by dostać się do tych zaczepów? Załączam zdjęcie tego co widzę.
    Wymiana szyby wewnętrznej w piekarniku Ariston FM51 - procedura demontażu drzwiE8A059F3-8...CCE98.jpeg (77.51 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #5 19102490
    AniaGB
    Poziom 5  
    Niestety nie widzę ich dlatego wysłałam zdjęcie zawiasów ;(
  • #7 19102624
    AniaGB
    Poziom 5  
    Poszło... Bardzo, ale to bardzo dziękuję za pomoc. Kompletnie nie widziałam tych maleńkich blaszek. Jutro pomęczę się by zdjąć drzwi.
    PS.
    W załączeniu zdjęcia na przyszłość dla innych
    Wymiana szyby wewnętrznej w piekarniku Ariston FM51 - procedura demontażu drzwi5BA3B38A-D...F0758.jpeg (23.48 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Wymiana szyby wewnętrznej w piekarniku Ariston FM51 - procedura demontażu drzwi6F0ACF05-B...76846.jpeg (25.59 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik. Wymiana szyby wewnętrznej w piekarniku Ariston FM51 - procedura demontażu drzwi62CF6B08-C...00372.jpeg (24.47 kB)Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #9 19104416
    AniaGB
    Poziom 5  
    Jeszcze raz bardzo serdecznie dziekuje za wszelkie podpowiedzi- dziś zdemontowała drzwi:-)
    No i na Święta będzie piekarnik 

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał instrukcji dotyczącej demontażu drzwi piekarnika Ariston FM51, ponieważ odklejona została wewnętrzna szyba. Odpowiedzi sugerowały otwarcie drzwiczek i odpięcie zabezpieczeń, a następnie delikatne podważenie i uniesienie drzwi. Wskazówki obejmowały również potrzebę zlokalizowania zaczepów, które były ukryte, oraz użycie czarnego silikonu wysokotemperaturowego do ponownego klejenia szyby. Użytkownik z powodzeniem zdemontował drzwi i przygotował piekarnik na Święta.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA